Foci Eb: ma a magyarok is elkezdik!

18 órától Portugália ellen kezdi meg Európa-bajnoki szereplését a magyar labdarúgó válogatott, amely az F-csoport nyitómeccsén telt ház előtt fogadja a címvédőt a Puskás Arénában. A hétfői játéknapon kisebb meglepetéseké volt a főszerep.

A D-csoportban az Anglia–Horvátország (1–0) rangadó után Skócia a glasgow-i Hampden Parkban fogadta Csehország legjobbjait. A vendég csehek az első félidő végén Patrick Schick góljával kerültek előnybe, melyet a fordulás után megdupláztak és végül 2 – 0-ra nyertek.

Labdarúgó Európa-bajnokság
D-csoport, 1. forduló
Glasgow:
Skócia–Csehország 0–2 (0–1) (Gsz.: Schick 42., 52. perc)

Az E-jelű négyesben előbb Szentpéterváron csapott össze Lengyelország és Szlovákia. Ezen a találkozón szűk 20 perc után Wojciech Szczesny öngóljával északi szomszédaik kerültek előnybe. A második félidő elején ugyan Karol Linetty egyenlített, de nem sokkal később Gregorz Krychowiak a kiállítás sorsára jutott, Szlovákia pedig emberelőnyét kihasználva Martin Skriniar révén 2–1-es győzelmet aratott.

A játéknap rangadóján a háromszoros Európa-bajnok Spanyolország hiába volt végig nagy mezőnyfölényben a Svédország elleni Sevillában rendezett találkozón, a hispánon nem tudták bevenni a parádésan védő Robin Olsen kapuját és gól nélküli döntetlennel kezdték az Európa-bajnokságot.

E-csoport, 1. forduló
Szentpétervár:
Lengyelország–Szlovákia 1–2 (Linetty 46. p., ill. Szczesny 18. p., öngól, Skriniar 69. p.)
Sevilla: Spanyolország–Svédország 0–0

Kedden a magyar labdarúgó válogatott számára is elkezdődik a kontinensviadal, hiszen a mieink 18 órától a telt házas Puskás Arénában látják vendégül a címvédő portugál válogatottat, míg a játéknap másik mérkőzésén gigarangadót rendeznek, hiszen a legutóbbi két világbajnok, Franciaország és Németország csap össze Münchenben.

A mérkőzéseket Érd város főterén óriáskivetítőn közvetítik!

A keddi játéknap programja
F-csoport, 1. forduló
18.00, Budapest:
Magyarország–Portugália
21.00, München: Franciaország–Németország

Kapcsolódó cikkeink

További cikkeink