22_03_29_erdmost_nincskep

Graffitisek festették ki az aluljáró falait

22_03_29_erdmost_nincskep

Graffitisek festették ki az aluljáró falait

Szombaton megkezdődött, vasárnap pedig befejeződött az Egervári utcai gyalogos aluljáró falának kifestése. Az aluljáró az M7-es autópálya alatt köti össze Dombosvárost és Fenyvesparkvárost. A falakon a Fundoklia-völgy jellegzetes növény és állatvilága jelenik meg.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Dr. Asztalos Éva, a 9. számú választókerület képviselője úgy gondolta, itt az ideje szebbé tenné ezt az egyébként szürke és jellegtelen aluljárót az Egervári utcában. Ehhez pedig graffiti művészek segítségét kérték. Egy mini közvéleménykutatás keretein belül döntöttek arról, hogy milyen alkotások jelenjenek meg a falakon, a többség a Fundoklia-völgy élővilágát szerette volna viszont látni.

Wolf Katalin, a Szepes Gyula Művelődési Központ igazgatónője volt az, aki a graffitis csapatot összeszedte. Mint mondta, ha a grafittisekkel együttműködve, legális helyet biztosítva számukra, hogy kibontakozhassanak, akkor ilyen csodás eredmény születik, vagyis egy olyan esztétikai minőség, ami nem ront, hanem javít a környezetünkön.

Gáspár Katalin, az Érdnyugat egyesület elnöke úgy véli,bizonyára lesz, akinek nem tetszik majd egy-egy kép, lesz, aki megszólja majd valamelyiket, de épp az a cél, hogy végre ne a mindennapi bosszúságokról beszélgessenek az érdiek, hanem, hogy alkossanak véleményt és tegyék félre picit a mindennapi gondokat.

Aki a munkát összefogta és irányította a fiúkat és lányokat, az nem más, mint Mikóczi Gábor grafitti művész. Örömmel festették fel a Fundoklia-völgy élővilágát, de fontos szempont volt az is, hogy mindenki ki tudjon teljesedni a saját stílusában. Így tulajdonképpen szabad kezet kaptak az alkotók, aminek meg is lett az eredménye.

Az Egervári úti aluljáró egyik oldala Asztalos Éva körzete, míg a másik Gál Alexhez tartozik. A 12. számú választókerület képviselője úgy véli, minden modern városnak része a street-art és élőbbé teszi a a felületeket, hozzátette, ő is úgy látja, hogy sokkal jobb minőségű alkotások készülnek, ha nem illegálisan végzik as grafittisek.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email