22_03_29_erdmost_nincskep

Júniusban a civil állatmentőket támogatják

22_03_29_erdmost_nincskep

Júniusban a civil állatmentőket támogatják

Májusban több mint 220 ezer forint gyűlt az Ága-Boga Nagycsaládosok Érdi Egyesületének az érdi Civil Licit közösségi jótékonysági árverésen, amelynek júniusban az Érdi Civil Állatmentők Alapítvány a kedvezményezettje.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Martin Norbert, a Civil Licit társalapítója az ÉrdMost.hu érdeklődésére elmondta, folyamatosak az átutalások, de májusban 220 ezer forintot már gyűjtöttek az Ága-Boga Nagycsaládosok Érdi Egyesületének.

„Sok felajánlás május 31-ig volt feltéve az oldalra, de a június 1-i információk szerint 220 ezer forint gyűlt a nagycsaládosoknak”

– fogalmazott Martin Norbert, hozzátéve, a felajánlások száma hozzávetőlegesen megegyezett az előző hónapokéval.

Kitért arra is, az Ága-Bogának továbbra is célja, hogy egy közösségi házat valósítson meg, emellett a befolyt összegből az egyesületi tagoknak szerveznének különböző színes programokat.

Martin Norbert beszámolt arról is, hogy májusban megszavaztatták a tagokkal, melyik szervezet legyen a júniusi kedvezményezett. Ennek köszönhetően júniusban az Érdi Civil Állatmentők Alapítvány javára gyűjtenek.

Mint Benke-Kovács Gabriella, az Érdi Civil Állatmentők Alapítvány alapítója érdeklődésünkre elmondta, az árverés kapcsán nem tűztek ki összeget, mert náluk folyamatosan vannak ellátandó állatok, azaz a licitből befolyt összeget a napi működésre fordítják.

„Ma például kiderült Döme kutyánkról – aki már több hónapja nálunk van egy autóbaleset után és műteni is kellett a lábát –, hogy újra kell műteni, úgyhogy elég sokszor jönnek be váratlan összegek. Most ő a legfontosabb”

– fogalmazott Benke Kovács Gabriella, kitérve arra is, Döme műtétje például 130 ezer forintba kerül.

„De nagyon szeretnénk megoldani a kóbor macskák ivartalanítását is, mert hihetetlenül sok megkeresést kapunk ezzel kapcsolatban”

– tette hozzá Benke-Kovács Gabriella, megjegyezve egy macska ivartalanítása ugyan nem nagy összeg, körülbelül 10 ezer forint, de annyi kóbor macska van, amennyit már jóval nehezebben finanszíroznak.

Benke-Kovács Gabriella arról is beszélt, a 2014 óta működő Érdi Civil Állatmentők várja ideiglenes befogadók jelentkezését is, mert nekik az is óriási segítség, ha valaki csak néhány napra befogad egy-egy macskát vagy kutyát. Anyagi támogatásokat vagy az állatorvosi rendelőben, vagy bankszámlájukra várnak, de elfogadnak tárgyi adományokat is, mint például táp, játék, alom vagy fekhely.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email