22_03_29_erdmost_nincskep

Elektromos rollerek Százhalombattán

22_03_29_erdmost_nincskep

Elektromos rollerek Százhalombattán

Folytatják az okos város programot Százhalombattán, melynek újabb állomásaként bevezették a Lime elektromos rollermegosztó szolgáltatást – számolt be róla közösségi oldalán Vezér Mihály polgármester.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Emlékeztetett, korábban okospadokat telepítettek a város több pontjára, létrehozták a BattaTúra és OkosBatta applikációkat, amelyek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek és szolgálják a város lakóit.

Az elektromos rollerek kapcsán kitért rá, Budapesten és a Balaton egyes településein nem ismeretlen a rollermegosztó szolgálatatás.

Ismertette, a város különböző pontjaink – úgy nevezett hotspotokon – felvehető rollerbérlési koncepció a rollereken található kártyaolvasóval és mobilappal vehető igénybe.

A rollerek használatuk után a városban bárhol otthagyhatók, ezeket a szolgáltató napi kétszer összegyűjti és a hotspotokra szállítja.

Kitért arra is, a használat díja az idő függvényében változik, az egyszeri kioldás költsége 250 forint, a percdíj pedig 50 forint lehet.

Vezér Mihály beszámolt arról is, egyelőre a város tizenegy pontján zajlik az állomások telepítése.

„Kipróbálhatjuk milyen is egy zöld közlekedési járművel, két keréken közlekedni, egy új lehetőség, egy nóvum a város lakosságának közlekedésében”

– húzta alá Vezér Mihály.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email