Újabb hidegfront érkezik

Csütörtökön hidegfront érkezik, így nyugat felől egyre többfelé beborul, és a front nyomán eső, zápor is várható.Hajnaltól csökkenni kezd a felhőzet. Pénteken napközben erőteljes gomolyfelhő-képződés zavarja a napsütést, ám csak néhol alakulhat ki záporeső, kis eséllyel zivatar is.

Csütörtök délután általában napos, gomolyfelhős időre van kilátás, az északkeleti határszélen néhol záporral. Hidegfront érkezik, így nyugat felől egyre többfelé beborul, és a front nyomán eső, zápor is várható. Éjszaka kelet felé halad a csapadékzóna, miközben gyengül az intenzitása, a legtöbb csapadék a Dél-Dunántúlon lesz. Hajnaltól nyugat felől csökkenni kezd a felhőzet, kiderül az ég, de a Tisza vonalától keletre még felhős időre van kilátás néhol záporesővel.

Pénteken napközben erőteljes gomolyfelhő-képződés zavarja a napsütést, ám csak néhol alakulhat ki záporeső, kis eséllyel zivatar is. Az északi, északnyugati szél időnként megerősödik, a magasabban fekvő helyeken viharos közeli széllökések is előfordulhatnak.A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10, 15 fok között alakul, de a Dunántúl nyugati, északnyugati részén 7, 10 fok lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 19 és 24 fok között valószínű.

Kapcsolódó cikkeink

További cikkeink