22_03_29_erdmost_nincskep

Let’s colour – színt vinni a szürkébe

22_03_29_erdmost_nincskep

Let’s colour – színt vinni a szürkébe

A 2030 Egyesület mellett az Érdköve is indult a Let's colour pályázatán, melynek elsődleges célja színt vinni az emberek életébe, színessé varázsolni a közösségek által nap, mint nap használt tereket, épületeket, de hogy ez megvalósulhasson ahhoz az érdiek szavazatára is szükség van.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Szabó Beáta az ÉrdFm 101, 3 Zónázó című műsorában beszélgetett a két szervezet képviselőjével. Bitskey Kata az Érdi Környezetvédő és Városszépítő Egyesület elnöke elmondta, hogy az Érd északi részén, az Esztergályos utca környékén, a levendulásnál kihelyezett betonelemeket szeretnék feldobni picit, melyeket egyébként azért helyeztek ki, hogy autók, motorosok ne tudjanak behajtani a területre. De ezek, bár ott létük indokolt, nem nyújtanak túl szép látványt. „Arra gondoltunk, hogy ezeket a betonelemeket fel lehetne kicsit dobni, ezekbe szeretnénk olyan növényeket ültetni, amelyek a Natura 2000-es területen őshonosak, illetve a betonelemek felületét is szeretnénk lefesteni, különféle ábrákkal ellátni.” Összesen körülbelül 35-40 betonelemet helyeztek ki, de ez a pályázat 8-10 betontömb színesebbé tételére biztosítana lehetőséget.

Martin Norbert, a 2030 Egyesület elnöke emlékeztetett, hogy ők az érdiek kérdezték arról, hogy mit szeretnének színesebbé tenni a városban.  A közvéleménykutatás alapján választották ki a Fácán közi óvodát, ennek kerítése újulna meg. „A győzteseknek a grafikai tervezésben segítséget nyújtanak és a festéket is biztosítják számukra, de magát a festést nekünk kell elvégezni. Ezért ha nyerünk, számítunk az oda járó gyermekek és szüleik aktív részvételére a kivitelezés során.”

Martin Norbert arról is beszélt, hogy ha esetleg most nem nyernek, akkor tovább keresik a pályázati lehetőségeket, a kerítésfestést prioritásban tartják és igyekeznek másként megvalósítani.  „Több hasonló kezdemény volt már Érden, például önkéntesek kifestettek orvosi rendelőt is, úgyhogy még az is elképzelhető hogy velük együttműködve érjük el ezt a célt, de esetleg az önkormányzat is bevonható.”

Aki szavazni szeretne, annak elsőként regisztrálnia kell. A regisztrációt visszaigazolják email-ben, amelyben megadnak egy telefonszámot, erre a telefonszámra kell egy jóváhagyó sms-t küldeni, és ezt követően aktivizálódik a regisztráció. Ezek után lehet leadhatják a voksukat, akár az Esztergályos utcai betonelemekre, akár a Fácán közi óvodára. Május 28-ig lehet szavazni, ezt akár minden nap megtehetik. Az első három legtöbb szavazatot kapott pályázat részesül a támogatásban.

Itt hallgathatják meg a teljes beszélgetést:



 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email