22_03_29_erdmost_nincskep

Kedden ingyenesen látogatható a Magyar Földrajzi Múzeum

22_03_29_erdmost_nincskep

Kedden ingyenesen látogatható a Magyar Földrajzi Múzeum

A Múzeumok világnapja alkalmából május 18-án ingyenes látogatható az érdi Magyar Földrajzi Múzeum. Az ÉrdFm 101.3 munkatársai Fekete-Mácsai Anetta igazgatóhelyettessel beszélgettek a Bundáskenyér című műsorban, többek között a nyitásról és a nyári tervekről.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Fekete-Mácsai Anetta igazgatóhelyettes elsőként arról számolt be, hogy nagy örömükre már két hete nyitva van a múzeum, de csak korlátozásokkal látogatható, hiszen továbbra is kérik a védettségi igazolványt, akinek van ilyen igazolványa, csak az jöhet be a múzeumba.

„Én buzdítok mindenkit, hogy látogassanak el hozzánk, hiszen nincsenek tömegek, a másfél méteres távolságot könnyedén be lehet tartani és nagyon izgalmas kiállításokkal várjuk a látogatókat.”

A „Magyar utazók, földrajzi felfedezők” című kiállításon alapvetően a magyar utazóknak az életútját lehet megismerni, több mint 70 magyar utazó életét mutatják be.

„Amitől izgalmas és érdekes ez a kiállítás, az maguknak az utazóknak a kalandos élete.”

Ezen kívül Balázs Dénesnek, a múzeum alapítójának az életét bemutató kiállítás is megtekinthető.

Fekete-Mácsai Anetta arról is beszélt, hogy próbálnak óvatosan nyitni, egyelőre tárlatvezetéseket, múzeumi órákat még nem tartanak, ennek az az oka, hogy a kollégák sem védettek még olyan szinten, hogy ezt meg tudják már szervezni. A tervek szerint azonban június 26-án már szeretnének csatlakozni a „Múzeumok Éjszakája”-hoz. Bár nem a szokásos nagyrendezvényekkel, hanem kifejezetten szabadtéri előadásokkal a múzeumi kocsiszínben, limitált létszámmal, előzetes regisztrációhoz kötve.

„Június első hetében már lehetőség lesz arra, hogy az érdeklődők regisztráljanak, de én remélem, hogy ősszel változni fog a helyzet és tényleg nagyon színes és gazdag programmal tudjuk várni a látogatóinkat.”

Hallgassák meg a teljes beszélgetést Fekete-Mácsai Anettával, a Magyar Földrajzi Múzeum igazgatóhelyettesével!


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email