22_03_29_erdmost_nincskep

7 hónap után találkoztak újra

22_03_29_erdmost_nincskep

7 hónap után találkoztak újra

2020. november 6. óta 2021. május 11-én ült össze ismét az Életet az Évekért Nyugdíjasklub a Szepes Gyula Művelődési Központban, ahol a nyugdíjasklubok mellett a táncfoglalkozások is újraindultak május 10-től.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint korábban Wolf Katalin, a Szepes Gyula Művelődési Központ igazgatója az Érd FM 101.3-nak hangsúlyozta, miután a dolgozók többsége nem rendelkezik védettségi igazolvánnyal, a maszkviselési szabályokat továbbra is fenntartják, az intézményt pedig csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők látogathatják.

Akkor kitért rá, azért indították újra a nyugdíjas klubokat, mert az idősek körében magas az átoltottság aránya, többségük rendelkezik védettségi igazolvánnyal.

Kónya János, az Életet az Éveknek Nyugdíjasklub vezetője az Érd Tv-nek elmondta, 2020. november 6-án döntöttek úgy, hogy határozatlan időre felfüggesztik a találkozásokat a 106 taggal rendelkező klubban.

Beszámolt róla, az idei első találkozásuk alkalmával, május 11-én közel 30-an találkoztak a Művházban, hiszen van, aki még nem kapta meg az oltást, van, aki tart a járványtól.

„Mindenki fél attól, hogy nem akar az Ercsi úton kikötni, mert az az utolsó út”

– húzta alá Kónya János.

A nyugdíjasklub vezetője ismertette, az idei első találkozáskor számolnak be az elmúlt időszak eseményeiről, tapasztalatairól, anyagi dolgairól, hiszen ez kötelességük.

Kifejtette, a klub tagjainak javaslatait meghallgatva egy háromtagú ellenőrző bizottság egyezteti a klub éves programját, melyet a nyugdíj mennyisége és az önkormányzati támogatás is befolyásol.

Kónya János ismertette, ha lesznek újabb enyhítések, szeretnének elmenni az agárdi fürdőbe, melyet az előző években többször is meglátogattak, emellett lehetőségeikhez mérten szerveznek egynapos túrákat Siklós és Pécs környékén, illetve Mohácson, valamint háromnapos kirándulást Békéscsaba, Makó és Gyula környékén.

Kónya János beszámolt arról is, hogy a járványhelyzet alatt interneten és telefonon keresztül igyekeztek tartani a kapcsolatot egymással.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email