22_03_29_erdmost_nincskep

Ne dőljünk be a postaládánkba érkező fenyegető e-maileknek!

22_03_29_erdmost_nincskep

Ne dőljünk be a postaládánkba érkező fenyegető e-maileknek!

A napokban több bejelentést is kaptak a rendőrök olyanoktól, akik e-mail fiókjukba zsaroló hangvételű üzenetet kaptak. Felhívják a figyelmet, senki ne dőljön be a fenyegető leveleknek!

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Magyar Rendőrség közösségi oldalán tudatta, hogy a hosszú, magyar nyelven íródott, de magyartalanságokkal tűzdelt üzenetet állítólag egy hivatásos programozó küldte, aki megszerezte az irányítást a címzett számítógépe felett.

A levél szerint amennyiben nem kapnak 48 órán belül 1350 dollárnak megfelelő bitcoint a levélben megadott címre, akkor kompromittáló felvételeket tesznek közzé a címzettről.

Bár első olvasásra az üzenet valóban ijesztőnek tűnhet, azonban aggodalomra semmi ok!

A kibernyomozók tájékoztatása szerint régóta ismert módszerről van szó, amely során az elkövető a felhasználók hiszékenységét kihasználva próbál meg kriptovalutához jutni. Az ilyen és hasonló üzeneteket a küldő egyszerre több ezer, vagy akár több tízezer e-mail címre továbbítja, bízva abban, hogy néhányan esetleg – komolyan véve a fenyegetést – teljesítik a kérését.

A kibernyomozók tanácsa, hogy amennyiben hasonló üzenetet kapunk, mindenképpen őrizzük meg a nyugalmunkat, válasz nélkül töröljük az üzenetet, és semmiképpen se utaljunk kriptovalutát a megadott címre!

További cikkeink

További cikkeink

Érd Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Humán-Szolgáltatási Főosztály, Szociális és Egészségügyi Osztály pályázatot hirdet

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email