22_03_29_erdmost_nincskep

Május elsejétől újra engedélyezett az éjszakai horgászat

22_03_29_erdmost_nincskep

Május elsejétől újra engedélyezett az éjszakai horgászat

Péntek éjjel megjelent az a rendelet, amely végre lehetővé teszi az éjszakai horgászatot május 1-től Magyarországon. Az éjszakai horgászat lehetősége egyelőre csak a védettségi igazolvánnyal rendelkező horgászok számára nyílik meg.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Május elsejétől újra lehetségessé válik a több mint 700 ezer regisztrált horgász számára az éjszakai horgászat – tájékoztatta a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) csütörtökön az MTI-t. 

A közlemény szerint a kormány a szövetség kezdeményezésére újra áttekintette az éjszakai horgászat engedélyezésével és a több napos horgásztúrákat érintő helyfoglalásos lehetőség biztosítása tárgyában felmerült lehetőségeket.
   

Azt írták: „tekintettel a kedvezően alakuló járványügyi adatokra, az átoltottság dinamikus növekményére, valamint a horgászok szabadidősporttal, rekreációval kapcsolatos jogos igényeire is” az a döntés született, hogy május 1-től újra lehetségessé válik a több, mint 700 000 regisztrált horgász számára az éjszakai horgászat.
 

Az erről szóló rendelet, benne a veszélyhelyzet ideje alatt alkalmazandó, horgászatra vonatkozó speciális szabályokról, péntek éjjel meg is jelent a Magyar Közlönyben. Ebből kiderült, hogy az éjszakai horgászat lehetősége kizárólag a védett személyekre vonatkozik majd. A rendelet definiálja is, hogy ki számít védett személynek:

AKI EZT A HATÓSÁG ÁLTAL KIÁLLÍTOTT VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY BEMUTATÁSÁVAL IGAZOLNI TUDJA, VAGYIS AKI MÁR FELVETTE AZ OLTÁST VAGY ÁTESETT A KORONAVÍRUSON ÉS EZT A HATÓSÁG ÁLTAL KIÁLLÍTOTT HIVATALOS OKMÁNNYAL BIZONYÍTJA.

A rendelet kiemeli, hogy a koronavírus elleni védettség igazolása során az érintett a védettségi igazolványon feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolvány bemutatására külön is felhívható. A védettségi igazolvány meglétét ellenőrző szerv vagy személy jogosult az érintett személyazonosság igazolására alkalmas hatósági igazolványán szereplő adatok megismerésére azzal, hogy az adatokat semmilyen módon nem rögzítheti, ha az ellenőrzött személy tevékenysége e rendeletnek és a horgászatra vonatkozó jogszabályoknak megfelel.

A horgász a halgazdálkodási vízterület és haltermelési létesítmény helyszínéről a lakóhelyre, a tartózkodási helyre, illetve a szálláshelyre történő közlekedés céljából a kijárási tilalom időszakában a lakóhelyét, a tartózkodási helyét vagy a szálláshelyét elhagyhatja.

Mindez igaz a védettségi igazolvánnyal rendelkező személy felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személyre is. 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email