22_03_29_erdmost_nincskep

Életet menthet a gyors segítségnyújtás

22_03_29_erdmost_nincskep

Életet menthet a gyors segítségnyújtás

Soha nem menjünk el a földön fekvő ember mellett segítségnyújtás nélkül - kéri a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Ne az okot keressük, hanem kérdezzük meg, miben segíthetünk, az eszméletlen emberhez pedig hívjunk azonnal segítséget.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Életet menthetünk, ha a nem megyünk el segítségnyújtás nélkül a földön fekvő, magatehetetlen ember mellett. 

Igen, lehetséges, hogy alkoholt fogyasztott és „kifeküdt” az utcán, de lehet, hogy nem ez az oka! Lehet, hogy kábítószert fogyasztott és attól lett rosszul, de lehet, hogy nem azért! Bármi is legyen az oka annak, hogy egy ember az utcán fekszik, – anélkül, hogy az okát keresné – lépjen oda hozzá, szólítsa meg, kérdezze meg, hogy miben és hogyan segíthet neki! Eszméletlen, esetleg már élettelen emberhez haladéktalanul hívjon segítséget! Hívja a 112-es segélyhívó számot, elmondják, hogy ön helyben mit tehet a földön fekvő emberért, illetve útnak indítják a szakszerű ellátást nyújtó mentőcsapatot – írják közleményükben.

A rendőrség hangsúlyozza azt is: minden állampolgárnak kötelessége segítséget nyújtani olyan személy részére, akinek az élete vagy testi épsége veszélyben van. „Ne legyünk előítéletesek, bárkivel előfordulhat, hogy valamilyen ok miatt rosszul lesz az utcán, segítsünk egymásnak!”

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email