22_03_29_erdmost_nincskep

Kedden 140 ezer adag Szputnyik vakcina érkezik

22_03_29_erdmost_nincskep

Kedden 140 ezer adag Szputnyik vakcina érkezik

Április 13-án, kedden újabb 140 ezer dózis Szputnyik-oltóanyag érkezik Magyarországra, melyet a második oltásukra várók kapnak meg – tudatta az MTI-vel Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Szijjártó azt követően jelentette be a vakcinák érkezését, hogy fogadta az új orosz nagykövetet, Jevgenyij Sztanyiszlavovot, akivel a világjárvánnyal szembeni küzdelemről és a magyar-orosz együttműködésről beszéltek.

„Magyarországon órákon belül elérjük a hárommillió beoltott embert, ami újabb nagyon fontos lépcsőfok a világjárvánnyal szembeni védekezésben, és megnyitja a lehetőséget arra, hogy Magyarország Európában gyakorlatilag mindenki előtt nyithasson újra, és újraindíthassuk az életet az országban” – hangsúlyozta a miniszter. Megjegyezte: ehhez arra is szükség van, hogy az oltóanyagok folyamatosan érkezzenek.

Szijjártó Péter jó hírnek nevezte, hogy kedden, valószínűleg a késői órákban újabb 140 ezer második oltás érkezik. Így akik már megkapták a Szputnyik vakcinát és várják a második adagot, számukra a második oltás beadását is meg tudják kezdeni az orvosok – fűzte hozzá.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email