22_03_29_erdmost_nincskep

Mit jelent az érzelmi evés?

22_03_29_erdmost_nincskep

Mit jelent az érzelmi evés?

Az ÉrdFm 101.3 Bundáskenyér című műsorában kollégáink Horváth Norbert coach-csal beszélgettek az érzelmi evésről, annak kialakulásáról és lelki hátteréről. Ezen kívül pedig egy igen izgalmasnak ígérkező, online esemény is szóba kerül.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Érzelmi evésről akkor beszélünk, amikor valamilyen hiány van a lelkünkön belül vagy valamelyik életterületünk alul működik. Ilyenkor igyekszünk ezt valamivel enyhíteni, pótolni, szeretetet szerezni – kezdte mondanivalóját Horváth Norbert coach, az érzelmi evés szakértője.

„Érzelmi evés esetén nincsen valódi fizikai éhség, az egy fokozattan kialakuló éhség, míg az érzelmi éhség egy hirtelen ránk törő, általában negatív impulzus után bekövetkező sóvárgás, éhség, és jellemzője az is, hogy egy bizonyos ételre irányul.”

Rengeteg impulzus ér bennünket, ennek nagy része a táplálkozásra irányul, mindenhol pékségek vannak, a marketing elég erősen támogatja a fogyasztást.

Április 17-én egy online eseményt szerveznek, egy különleges interaktív online worskhopot, mely természetesen hagyományos, személyes találkozásra lett tervezve, de a járványhelyzet miatt online térbe került át. Az esemény ellőtt a résztvevők kapnak e EE-boxot, amiben ízek, illatok is lesznek.

„Az eseményen résztvevők képesek lesznek felismerni az érzelmi evés különböző aspektusait és megtanulnak olyan technikákat, amelynek segítségével le is tudják állítani, miután felismerték.”

Azoknak szól a worksop, akik felismerték és problémának érzik az érzelmi evést. Sokan vannak, akinek minden második mondata az étel körül forog. Fontos, hogy ha már ettünk, ne legyen bűntudatunk utána.

A szakértő azt is elmondta, hogy az utóbbi egy évben különösen előtérbe került a téma, mert a pandémia idején nagyon sok ember reagál a helyzetre érzelmi evéssel. Egy felmérés szerint a világjárvány elején a snackeknek a fogyasztása 400%-kal nőtt abban az időszakban. A szakember arról is beszélt, hogy munkája során sokszor kiderül, hogy az evés nem magáról a táplálkozásról szól, hanem a pocsék házasságról vagy a nem megfelelő hivatásválasztásról.

 

Hallgassa meg az érzelmi evés szakértőjével készült teljes beszélgetést!


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email