22_03_29_erdmost_nincskep

Csak írásbeli érettségi lesz, május 10-én nyitnak a középiskolák

22_03_29_erdmost_nincskep

Csak írásbeli érettségi lesz, május 10-én nyitnak a középiskolák

Orbán Viktor szokásos péntek reggeli rádióinterjújában többek között arról számolt be, hogy május első hetére elérhetjük az ötmillió beoltattat, júniusra pedig a hétmilliót. Kampányt indítanak a regisztrálás népszerűsítésére érdekében, a középiskolák május 10-én nyitnak .

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Ami most pusztít, az a brit variáns. Agresszivitását, pusztító erejét tekintve jóval erősebb, mint az egy évvel ezelőtt megismert vírus, más a tűzereje, mondta Orbán Viktor az interjú elején. Szuronyhegyre kell tűzni, meg kell semmisíteni, az elzárás csak lassítani tudja a terjedését. Megsemmisíteni csak vakcinával lehet, mondta.

Május első hete után meglépjük az ötmillió beoltottat, május közepére elérjük a hatmilliót, harmadik hetére a hétmilliót. Június elejére nyolcmillió felnőttkorú állampolgárból hétmillió megkaphatja az oltást. Orbán viszont attól tart, ennyi regisztrált nem lesz. Kampányt indítanak a regisztrálás népszerűsítésére, erre mindenféle híres embert felkértek. Kilencven százalék fölött van a 65 év fölöttiek beoltása, „ez nyomasztott egyébként”, de biztos volt benne, hogy menni fog, mondta Orbán.

Minden vakcina második oltását eltérő időpontban kell beadni. Ezek nyilvántartása, raktározása, megfelelő időben való elindítása, beindítása, az sokkal bonyolultabb művelet, mint azt valaki gondolná Orbán szerint. Szakértői vélemények szerint akkor lesz béke, ha a vírust az oltásokkal sikerült legyőzni, mondta Orbán. Ehhez kellenek emberek, akik be akarják magukat oltatni, csütörtökön átlépte a négymilliót a regisztráltak száma, ez jó hír a miniszterelnök szerint.

Orbán látja az esti várost, nyolc óra után jár haza általában munkából. Azt látta hazafelé, amikor nyolckor kezdődött a kijárási korlátozás, hogy autó, ember alig volt az utcán, példás fegyelmezettséggel tartották be az emberek a korlátozásokat. A kormány úgy döntött, hogy bár április 19-től kinyithatnak az iskolák, de nem érdemes néhány napra kinyitni, így egyszerűbb, ha május 10-én nyitnak ki a középiskolák. Csak írásbeli érettségi lesz, az lesz, mint tavaly. Nem kapott még konkrét választ arra, hogy a 16-18 évesek kaphatnak-e oltást, mondta, erről még nem döntöttek. Közel vagyunk ahhoz a pillanathoz, hogy a védettségi igazolvánnyal látogatható kulturális események látogathatók lesznek.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email