22_03_29_erdmost_nincskep

A brit variáns a fiatalok körében is arat

22_03_29_erdmost_nincskep

A brit variáns a fiatalok körében is arat

Az ünnepek alatt több mint 260 ezer főt oltottak be – ismertette Müller Cecília az operatív törsz keddi sajtótájékoztatóján. Az országos tiszti főorvos hozzátette, köszönetet jár mindenkinek, aki részt vett az oltakozásban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Eddig 2,4 millió beoltott van Magyarországon, ők legalább az első vakcinát megkapták már. Kiemelte: a 65 év felettiek között 85 százalékos, a 85 év felettiek között pedig 95 százalékos az átoltottság. 

A brit variáns a fiatalok körében is arat – fogalmazott Müller Cecília, hozzátéve, hogy sok fiatalt kezelnek kórházban a mutáns miatt. Leszögezte, fontos az oltás, és mindenkit arra kér, vegye fel. Eddig 3,8 millióan regisztráltak, csak az utóbbi 5 hétben jelentkeztek az oltásra másfél millióan többen, mint korábban – ismertette. Beszélt arról is, hogy a pedagógusok oltása rendben lezajlott. Szerdán több mint 260 ezer adag Pfizer-vakcina jön, ebből folytatják a pedagógusok második körös oltását.

A járvány nem nagyon csitul a világban – jelentette ki Müller Cecília. Még mindig rosszak a számok, az elmúlt 24 órában 170-en haltak meg a koronavírus miatt. Nem tudni, mikor platózik a járvány, ezért ő továbbra is kitartást és fegyelmezettséget kér mindenkitől.

A sajtótájékoztatón Müller Cecília egyetlen kérdésre válaszolt arról, hogy honnan lehet tudni, hogy kialakult-e a védőoltás után a védettség valakinél. Válaszában azt mondta, hogy az antitestek mennyisége könnyen mérhető, de a memóriasejtek működése is fontos szerepet játszik az immunválaszban, de a sejtes immunitást egyelőre nagyon nehéz mérni.

Bár változatlanul magas szinten, stagnál a koronavírus-örökítőanyag mennyisége a szennyvízben, és mint mondta, jelentős csökkenést egyelőre nem tapasztaltak sehol – zárta mondandóját az országos tiszti főorvos.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email