22_03_29_erdmost_nincskep

Páciensmonitor adományból

22_03_29_erdmost_nincskep

Páciensmonitor adományból

Az Érd és Térsége Mentőszolgálatért Alapítvány adományok útján jutott hozzá egy páciens monitorhoz, melynek segítségével a beteg szállítása közben különböző paramétereket lehet ellenőrizni. Minderről Kőszegi Béla alapító beszélt az ÉrdFm 101.3 Zónázó című műsorában.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Március első felében tette közzé az Érd és Térsége Mentőszolgálatért Alapítvány, hogy páciens monitorra gyűjtenek.  Viszonylag hamar össze is gyűlt a pénz és meg is tudták vásárolni a készüléket, mellyel a beteg állapotának megfelelőn különböző paramétereket lehet ellenőrizni szállítás közben, mint például vérnyomás, pulzus, testhőmérséklet. Így a mentőautóban végig paraméterezni lehet a beteget és így stabil állapotban tudják tartani.

Kőszegi Béla arról is beszélt, hogy Érden három mentőautó van használatban, ebből az egyik egy eset kocsi, kettő pedig mentő gépkocsi. Szeretnék, ha ez egyik mentő gépkocsi kiemelt mentő gépkocsiként futna, amihez feltétlenül szükség volt a készülékre, de ezen kívül az OMSZ engedélye is kell még hozzá. Amennyiben engedélyezik, akkor több feladatot tudnak majd ellátni Érden, és így már ez a gépkocsi is mehet például strok-es vagy infarktusos beteghez. Korábban ilyen esetekhez az eset kocsi vonult ki, melynek más a személyzetet igényel.

A mentőállomás dolgozói igen leterheltek, sok munkájuk  van, hiszen a mentőállomás covid-pontként is üzemel. Ezért a lakosok türelmét kérik, mindent megtesznek, amit lehet, hogy ellássák a beteget.

Itt hallgathatja meg az egész beszélgetést Kőszegi Bélával, az Érd és Térsége Mentőszolgálatért Alapítvány egyik alapítójával.


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email