22_03_29_erdmost_nincskep

Csőzik: a szakrendelők átirányítása jó ötlet, csak megkésett

22_03_29_erdmost_nincskep

Csőzik: a szakrendelők átirányítása jó ötlet, csak megkésett

Egy új kormányrendelet szerint a szakrendelők nem maradnának az önkormányzatoknál, a jogszabály a területileg illetékes kórház irányítása alá rendelné azokat. Csőzik László, Érd polgármestere azt mondta, a döntés jó, viszont megkésett és rosszul szervezett.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Csőzik László, Érd polgármestere az ÉRD TV-nek kijelentette, kettős tény, hogy a népesség elhalálozás és a kórházban ápoltak lakosság arányos számában a legrosszabbul állunk, ennek el kellene borzasztani mindenkit. Ezek szörnyű adatok, nincsenek összhangban az oltások számával- mondta Csőzik. Polgármesterként el kellene tudnia dönteni, hogy be kell-e zárni a játszótereket, a piacon korlátozások kell-e bevezetni, ezzel szemben megfosztották attól, hogy lássa, mennyien hunytak el Érden koronavírusban (az Átlátszó kiderítette, hogy 50-en), illetve a fertőzöttek számát se tudják.

A szakorvosi rendelőintézetek szakmai irányítását elvonták, és átkerültek Szent Imre Kórházba egy friss kormányrendelet alapján. Érden 60 szakorvosuk van a rendelőintézetekben. Csőzik szerint maga az akció jó, de megkésett, továbbá nagyon rosszul szervezték meg.

„Az a döntés jó, hogy a kormány észbe kapott, és megpróbálja összeszervezni az orvosok munkáját. A kórházak túlterheltek, de a nagyvárosi szakrendelőkben kapacitás túltengés van, nálunk például a szakorvosok 20-30 százaléka átcsoportosítható a covid-ellátásba. Érd esetében kivették a kezünkből a Romicsot, azzal, hogy az itt dolgozó orvosok átvezényelhetők a Szent Imre Kórházba. Azt kérdezték tőlünk, hogy hány aneszteziológus, intenzív orvosunk van, tehát valószínűleg őket vinnék, de nálunk nincs ilyen, hiszen az egynapos sebészeten vállalkozókkal oldják meg ezt a feladatot. Pulmonológusból viszont vannak hárman, akiket vinnék, valamint az egy fő belgyógyászt is.”

Szerinte a kórházakat meg kell hagyni az intenzív betegeket ellátására, az oltást pedig kiszervezni az önkormányzatoknak- a Szent Imrében például a betegek ellátása mellett 18 oltópontot kell működtetni. Érden viszont a hétvége során zökkenőmentesen oltottak be 1000 embert, ezt a gyakorlatot lehetne alkalmazni.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email