22_03_29_erdmost_nincskep

Újra megvizsgálják a szennyvizet

22_03_29_erdmost_nincskep

Újra megvizsgálják a szennyvizet

Megkezdik a kritikus infrastruktúrába tartozó szolgáltatók munkavállalóinak oltását - jelentette be Müller Cecília. Sajtótájékoztatóján elmondta: stagnál, sőt, pár helyen csökken a szennyvizek vírusörökítőanyag-tartalma. A szennyvizeket most újra megvizsgálják, valóban fennáll-e a kedvező változás.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az egészségügyi, illetve szociális dolgozók, regisztrált idősek, krónikus betegek, illetve a védekezést irányító rendőrök, katonák mellett oltani kezdik a kritikus infrastruktúrába tartozó szolgáltatóknál dolgozókat is. Mint Müller Cecília tisztifőorvos szerdai tájékoztatása szerint ma folytatódik a BKK, és megkezdődik a Paksi Ahttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgerőmű, a Magyar Villamosipari Vállalat, a MÁV és GySEV kritikus infrastruktúrába tartozó dolgozóinak oltása.

Müller Cecília elmondta azt is: szennyvizeink vírusörökítőanyag-tartalma jelen pillanatban stagnál, sőt, néhány helyen csökkenni kezdett: ez utóbbit tapasztalták Salgótarján, Tatabánya és az öt főváros-környéki település mintáiban (erről bővebben itt írtunk). 

– Elrendeltem, hogy ezeket a szennyvizeket kivételesen ismételten vizsgáljuk meg, ne csak egy hét múlva, hogy ez a stagnálás, illetve enyhe csökkenés valóban fennáll-e. Tudjuk, hogy ennek prognosztikai jelentősége van. Bizakodunk, hogy a járvány fokozott terjedése talán mérséklődhet a közeljövőben – jegyezte meg a tisztifőorvos.

Elmondta azt is, hogy a 11-ik héten az előző hetivel összehasonlítva nem változott a fertőzöttek átlagéletkora, átlagosan 46 év. A nemenkénti megoszlás is ugyanaz (55 százalék nő, 45 százalék férfi). Az életkor szerinti megoszlás: a 40-49 éves korosztály 23 százalékban, az 50-59 éves korosztály:17 százalékban, a 30-39 éves 15 százalékban, a 20-29 éves 12 százalékban érintett. Ami változást jelent, az az abszolút szám: a 11. héten 56446 új fertőzöttet regisztráltak. ami 962 fővel több, mint a 10. héten.

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email