22_03_29_erdmost_nincskep

Karate: Botos érmeket és élményeket is szerzett

22_03_29_erdmost_nincskep

Karate: Botos érmeket és élményeket is szerzett

Egyéniben ezüstérmet szerzett, az MTK-val a csapatversenyen pedig bronzérmes Botos Botond, érdi karatés, aki az elmúlt hetekben világklasszis sportolók ellen is tatamira léphetett Törökországban.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Hétvégén rendezték a World Karate Federation (WKF) felnőtt karate magyar bajnokságát. A hazai szakszövetség döntése értelmében azonban április végéig nem tartanak korosztályos versenyeket, így a még U21-es korú Botos Botond a felnőttek küzdelmi kategóriájában (kumite), a -75 kilósoknál versenyezve ért el ezüstérmet. Az MTK érdi sportolója egy többszörös magyar bajnok ellen 0 –0-s meccset harcolt, míg másik kihívóját 7–0-ra győzte le.

Az ob egyéni küzdelmei mellett csapatversenyt is tartottak, ahol a klubok három versenyzőből álló együttest indítottak. Az MTK itt bronzérmet szerzett, Botos pedig egy 0–0-t ért el a -84 kilogramm idei bajnoka ellen.

Az ob előtt sem unatkozott az érdi karatéka, hiszen az elmúlt hetekben Isztambulban, a Premier League versenyen a világ legjobbjai ellen is tatamira állhatott. A török bajnoktól 1-0-ra például csak 1-0-ra kapott ki.

„Nagy élmény volt számára, mivel gyermekkori példaképeivel találkozhatott, edzhetett. A nemzetközi verseny azért is volt különösen fontos, mert az elmúlt egy évben a járványhelyzet miatt nem volt lehetőség kiemelt versenyen részt venni” – számolt be Botos Botond családja.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email