22_03_29_erdmost_nincskep

Mikortól oltanak a Romicsban?

22_03_29_erdmost_nincskep

Mikortól oltanak a Romicsban?

A dr. Romics László Egészségügyi Intézmény készen áll rá, hogy oltásokat végezzen, a hatóságok pedig ki is jelölték a szakrendelőt oltópontnak, ahol hétvégén öt, munkanapokon két oltóhely lesz, így oltóhelyenként és óránként 12 embert olthatnak be napi 10 órában – tudatta Bárány Zsolt főigazgató.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A dr. Romics László Egészségügyi Intézmény közösségi oldalán Bárány Zsolt főigazgató először az oltópont (maga az intézmény) és az oltóhely (az intézmény által oltásra kialakított rendelő) definícióját ismertette, majd emlékeztetett, a kórházakban – mint oltópontokon – hónapok óta zajlik az oltás, melyet a betegellátástól függetlenül végeznek. Emellett a háziorvosok is hetek óta oltanak napi rendelésük előtt vagy után.

A szakrendelőkben történő oltásra eddig azért nem került sor, mert – a 13 órás nyitva tartás mellett – a munkanapokon nehéz lenne térben és időben elkülöníteni az oltásra érkezőket és a betegellátásra várakozókat, másrészt a jelenlegi ütemben érkező vakcinák beadásához a kórházi és háziorvosi kapacitás elegendő.

A 130 szakrendelő szerepe akkor lesz jelentős, ha egyszerre érkezik nagy mennyiségű oltóanyag az országba, melyet a lehető leggyorsabban érdemes beadni – fejti ki a főigazgató.

Bárány Zsolt a közösségi oldalon hangsúlyozza, hogy a Romics – a hetekkel ezelőtt az idősotthonokban történt oltás tapasztalataival felvértezve – dr. Szakács Ferenc orvos-igazgató, mint „oltóparancsnok” vezetésével készen áll akár a hétvégi, akár a hétközi oltásra.

„A hatóságok néhány napja hivatalosan kijelöltek minket oltópontnak, az oltóhelyein száma hétvégén öt, munkanapokon kettő. Terveink szerint óránként és oltóhelyenként 12 embert oltunk be, napi tíz órában”

– fogalmazott Bárány Zsolt, megjegyezve, a rendelőben minden oltóhely az épület Felső utcai szintjén, jól megközelíthető részen lesz, emellett megalakultak az oltócsoportok is.

További cikkeink

További cikkeink

Az Érdi Kincses Óvoda és tagóvodái pályázatot hirdet köznevelési foglalkoztatotti jogviszony keretében óvodapedagógus munkakör/feladatkör

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email