22_03_29_erdmost_nincskep

“Több ellenőrzés kell a gyermekek védelme érdekében”

22_03_29_erdmost_nincskep

“Több ellenőrzés kell a gyermekek védelme érdekében”

Stoptáblát helyeztek ki az Alsó utca végén, a Teréz utcánál, mert sokan nem tartották be a jobbkéz szabályt, ezentúl viszont a stop táblával a Teréz utcából érkezők védetté válnak. Antunovits Antal tervei között választókerületében több gyalogátkelőhely megvalósítása.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint beszámoltunk róla, stoptáblát helyezett ki az ÉKFI az Alsó utca végén, a Teréz utca találkozásánál. Mint Antunovits Antal, az érintett terület önkormányzati képviselője az ÉrdMédiacentrum érdeklődésére elmondta, egy Júlia utcai lakos jelezte felé, hogy a jobbkéz szabály be nem tartása miatt majdnem nagy baleset történt. A további baleseteket megelőzendő egy stoptáblát helyeznek ki, így a Teréz utca felől érkezők védetté válnak.

Mint a képviselő hangsúlyozta, a környéken több iskola van, ezáltal sok gyermek is jár arra, emellett a városközpont forgalmát az Eszter utca felől innen kerülik ki az autósok, így a Teréz utca is forgalmas útszakasznak minősül.

A képviselő úgy fogalmazott, “több ellenőrzés kell a gyermekek védelme érdekében”. Hozzátette ugyanakkor, hogy a Külső-Római úton is kihelyeztek egy stoptáblát, de tapasztalataik szerint sajnos ezt sokan nem veszik figyelembe.

Kitért arra is, hogy módosító javaslatot adtak be a gyalogátkelőhelyek elhelyezésével kapcsolatban, mert a Dr. Romics László Egészségügyi Intézmény Alsó utca felé eső bejáratához, illetve a Marianumnál az Edit utcában, valamint az Edit és Erzsébet utcák találkozásánál is terveznek gyalogátkelőhelyet.

Antunovits Antal szeretné elérni azt is, hogy a piacon is rendeződjön a közlekedési helyzet, mert mint mondta, a jobb oldaláról a bal oldalára való átjutás “gyalázatos és életveszélyes”.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email