22_03_29_erdmost_nincskep

Mikor lesz vége? A virológus válaszol

22_03_29_erdmost_nincskep

Mikor lesz vége? A virológus válaszol

Mikorra térhet vissza az élet a normális kerékvágásába? Mi történik, ha egy covid-pozitív embert oltanak be? Eltűnik majd a koronavírus? Valóban javítanak a helyzeten a kemény korlátozások? A Bundáskenyérben Rusvai Miklós virológussal beszélgetett Nyilas Hajni és Urbán Szabolcs.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mióta berobbant a járvány, a vakcinát várjuk. Most, hogy itt van, sokan gyanakodnak, fanyalognak – ennyi idő alatt elkészült? Biztonságos ez?

– Száz éve még kloroformot, étert használtunk az altatáshoz. Ha akkor feltették volna a kérdést, hogy baráhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg, a kloroform májkárosító, kloroformmal altassunk, vagy érzéstelenítés nélkül vágjuk a lábad, kevés ember lett volna, aki azt mondja: hozzanak egy bőrszíjat, inkább ráharapok, de féltem a májamat, és altatás nélkül műtsenek… Minden orvosi beavatkozásnak van kockázata, és még a száz-kétszáz éve használt módszerek alkalmazásánál is tanulnak az orvosok. Folyamatosan kísérleti alanyok vagyunk, és ezt el kell fogadni. Minden egyes használattal tökéletesednek a módszerek. Aki először vesz be fogamzásgátlót, az hozzájárul a fejlesztéséhez azzal, hogy a tapasztalatait közli az orvosával. Ugyanez érvényesül a koronavírusra is –  hangsúlyozta Rusvai Miklós.

Arra a kérdésre, hogy el tud-e tűnni a koronavírus, a kanyarót hozta fel példának, amiről azt hittük, hogy már elfelejthettük, „de elég, ha felhagy az immunizálással valamelyik ország, és máris jön egy kanyarójárvány Ukrajnában, Romániában, vagy bárhol másutt. A kórokozók megjelenése, illetve eltűnése a fogékony emberek létszámának függvénye. Ha ezekből kevés van, a vírus visszavonulót fúj” – hangsúlyozta.

A virológus szerint a szigorú intézkedések egyértelműen lassítják a vírust, a vakcinázás előrehaladásával együtt.

Rusvai Miklós arról is beszélt, hogy mikor térhet vissza az élet a rendes kerékvágásába:


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email