22_03_29_erdmost_nincskep

Így küzdjünk meg a bezártsággal

22_03_29_erdmost_nincskep

Így küzdjünk meg a bezártsággal

Enyhítés helyett itt vannak az újabb korlátozások. Hogy tehetjük elviselhetőbbé ezt a két hetet, hogy bánjunk jól a lelkünkkel és óvjuk meg magunkat a plusz stressztől? Az ÉrdFM101,3 Bundáskenyér című műsorában Erdős Edina kineziológus, coach beszélt technikákról, lehetőségekről.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az előírásokkal nem kell egyetérteni – a megoldás az, ha megpróbáljuk kihozni a helyzetből a lehető  legtöbbet. Erdős Edina kineziológus, coach szerint a legfontosabb az, hogy ne kezdjünk el aggódni, olyan dolgokat projektálni, amelyek még be sem következtek. Próbáljunk meg kedvesek, udvariasak, figyelmesek maradni egymással, és kizárni mások bántó megjegyzéseit. Fogadjuk el, hogy most mindenki a saját harcait vívja.

Fókuszáljunk a mikrokörnyezetünkre: azokat vegyük körbe szeretettel, kedvességgel, akik a közvetlen környezetünkben élnek. Nagyon fontos az összetartás ebben az időszakban.

A vírushelyzet egy éve tanít minket az önmegfigyelésre. Nagyon kellemetlen, hogy bezárnak egyes üzleteket, hogy este kijárási tilalom van, ugyanakkor most jobban rá vagyunk kényszerítve, hogy megfigyeljük magunkat, hogy lássuk, milyen módon tudunk ilyen helyzetben működni. Megtanulhatjuk megérteni, beazonosítani az érzelmeinket, és ami lehúz, negatívan hat ránk, azt mellőzzük – például nem nézünk, hallgatunk olyan műsorokat, amelyektől nem érezzük jól magukat, korlátozzuk a közösségi média használatát, és mobiltelefon helyett azokat választjuk, akik valóban körülöttünk vannak. 

A saját lelki nyugalmunkat tartsuk fontosabbnak, mint a helyzetet, ami most körülvesz minket.

Legyünk egy kicsit lazábbak, ne feszüljünk rá – például – a gyerek online iskolai teljesítményére. Ezen se aggódjunk feleslegesen – ahogy tavaly működött, úgy az idén is fog. 

Akik lelkileg nagyon rossz állapotban vannak, fontos, hogy mielőbb segítséget kérjenek – ha nem személyesen, akkor online módon, hiszen ezek a lehetőségek így is rendelkezésre állnak. 

A teljes beszélgetést itt hallgathatja meg:


 

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email