22_03_29_erdmost_nincskep

Évente kétszer összeszedik, mégis újratermelődik

22_03_29_erdmost_nincskep

Évente kétszer összeszedik, mégis újratermelődik

Március 7-én az Érdi Környezetvédő és Városszépítő Egyesület akciójával kezdődik el az illegális hulladék felszámolása Érd kilenc pontjáról. 21-én az Érd és Környéke Horgászegyesület tisztít meg három területet, pedig azokon a helyeken évente kétszer megteszi ugyanezt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Berényi Andrásné, az Érd és Környéke Horgászegyesület elnöke az Érd FM 101.3 Bundáskenyér című műsorában elmondta, a szervezet a Duna-parton, a Kakukk-hegyen, a Molnár utcában és az M6-os melletti területen számolja fel a hulladékot.

Hozzátette, a szemét sajnos folyamatosan jelen van, pedig ők évente kétszer megtisztítják a területet, a hulladék azonban időről időre újratermelődik.

Kitért arra is, hogy a Tisztítsuk meg az országot! pályázaton elnyert támogatást az ÉTH felé a hulladék elszállítására fordítják, de ebből biztosítanak innivalót és eszközöket is a szemétszedőknek, illetve ebből a pénzből telepítenek vadkamerákat, melyekkel visszaszoríthatják az illegális hulladéklerakást, de terveik között szerepel, hogy a Duna-parton új kukákat is kihelyezzenek, hogy a kirándulók se a természetbe dobják el szemeteiket.

Berényi Andrásné beszélt a horgászegyesület által meghirdetett “Kincsünk a víz” elnevezésű alkotói pályázatról is, ahová alsós, felsős és középiskolás diákok minél különlegesebb módokon elkészített alkotásait várják.

Mint az egyesület vezetője elmondta, azért is hirdették meg a gyermekeknek szóló pályázatot, mert az 1150 tagjuk közül 250-300 gyermekkorú. Hozzátette, az egyesületen belül is zajlik a közösségi élet, ezért is szerveztek az elmúlt években különböző eseményeket, családi napokat. Ezeket idén is szeretnék megtartani, de ez nagyban függ a járványhelyzet alakulásától.

Berényi Andrásné a pandémia alatti horgászatról azt mondta, a MOHOSZ-tól kapott tájékoztatás szerint a kijárási tilalom természetesen a horgászokra is vonatkozik, így azok nem horgászhatnak éjjel vagy hajnalban. Hozzátette azt is, ez alól egyetlen kivétel, ha valaki ingatlanja rendelkezik vízparttal és stéggel, hiszen a kerítésen belüli területen éjjel is lehet horgászni.


 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email