22_03_29_erdmost_nincskep

Elhunyt Palcsó Sándor

22_03_29_erdmost_nincskep

Elhunyt Palcsó Sándor

Életének 92. évében, 2021 március 4-én elhunyt a kétszeres Liszt Ferenc-díjas operaénekes Palcsó Sándor, az Érd Tv operatőrének édesapja. Palcsó Sándor 1957 és 1979 között az Operaház magánénekese, 1980 és 1986 között szerződéses operaénekes volt. Palcsó Sándor 1991 óta élt Érden. Nyugodjék békében!

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Palcsó Sándor kétszeres Liszt Ferenc-díjas (1962, 1971), Érdemes és Kiváló művész, az Operaház örökös tagja. Sikeres pályaívet járt be, a magyar operaszínjátszás egyik legnagyobb alakjának tartják. Felejthetetlen alakításait többek között a János vitézben, A koldusdiákban, A Rajna kincsében, A nürnbergi mesterdalnokokban, a Szöktetés a szerájban és a Cigánybáróban csodálhatta meg a közönség. Palcsó Sándor 92 éves volt.

Csőzik László polgármester közösségi oldalán búcsúztatta a művészt:

„Megtört szívvel tudahttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpg Érd polgáraival, hogy Palcsó Sándor itthagyott bennünket. Hatalmas művész volt, igazi őstehetség, a minden akadályt legyűrő akarat és szorgalom megtestesítője.
A kétszeres Liszt Ferenc-díjas operaénekes, színész, a Magyar Állami Operaház örökös tagja igen jelentős pályát futott be. 74 operában élvezhette a közönség csodálatos tenorját, 8 tévéfilm főszerepét játszotta, és száznál is több zenés produkció fűződik a nevéhez. Bár nem volt könnyű sorsa, és kérlelhetetlen őszintesége miatt is sokszor megkeserítették az életét, évtizedeken át örvendeztette meg a zenerajongókat gyönyörű orgánumával, ihletett játékával.
Hűséges volt a színpadhoz, a hivatásához, és hűséges maradt Érdhez is, ahol éppen három évtizede, 1991 óta élt a családja körében. Nem csak Érd Város Életműdíjának hivatalos birtokosa volt: a szívünkben is operabérlettel rendelkezett.
A közszeretetnek és köztiszteletnek örvendő Palcsó Sándor 91 évet és néhány hónapot élt. Lánya, a régóta a városunkért dolgozó Ildikó fájdalmában Érd közössége most egy emberként osztozik.
Sanyi bácsi! Emlékedet és halhatatlan hangodat mi, hálás honfitársaid, örökre megőrizzük! Isten áldjon végső utadon!”

Palcsó Sándorral 90. szülinapja előtt beszélgettünk, az Érdi Újság 2017-ben közölt vele portréinterjút.

Palcsó Sándorról 90. születésnapja alkalmából készített filmet az Érd Tv.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email