22_03_29_erdmost_nincskep

Csalásra figyelmeztet az OTP

22_03_29_erdmost_nincskep

Csalásra figyelmeztet az OTP

A OTP Bank arra figyelmeztet, hogy csalók emailt küldenek a bank nevében. Fontos tudni, hogy a bank nem kéri ügyfeleit arra, hogy adják meg a bankkártyára vonatkozó adataikat, vagy internetbank azonosítóikat és jelszavukat, mint ahogy ismeretlen forrásból származó vírusírtók telepítését sem kérik.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az OTP Bank arra figyelmeztet, hogy csalók az OTP Bank nevében különböző e-mail címekről „Személyes adataival kapcsolatos probléma” tárgyú e-mailben arról tájékoztatnak, hogy „bankkártyája fel van függesztve, erősítse meg adatait”. A levélben megadott linkre kattintva bekérik a bankkártya adatait. Egy másik elkövetési forma, amikor telefonon egy tiltott vásárlás miatt letiltott bankkártyára hivatkozva kérnek be banki adatokat az ügyféltől.

Mire figyeljen, ha ilyen megkeresést kap?

Az OTP Bank nem kéri e-mailben, sms-ben, telefonon, közösségi médiában ügyfeleit arra, hogy adják meg a bankkártyára vonatkozó adataikat, vagy internetbank azonosítóikat és egyben jelszavukat. Az OTP Bank nem kéri távoli elérést biztosító programok, alkalmazások, ismeretlen forrásból származó vírusírtók telepítését.

Mit tehet, hogy megbizonyosodjon arról, hogy valódi-e a megkeresés?

Az ilyen típusú megkeresések esetén ellenőrizze a feladó e-mail címét, illetve vigye a kurzort (egér mutatót) a linkre, ugyanis ott látható a nem OTP Bankhoz köthető cím. Telefonhívás esetén, ha bizonytalan abban, hogy valóban a bankja munkatársával beszél-e, tegye le a telefont és Ön tárcsázza Telefonos Ügyfélszolgálatot. Ha az adathalász oldalon vagy egy gyanús csatornán megadta bankkártyaadatait, internetbank azonosítóját, jelszavát, haladéktalanul jelezze a hivatalos ügyfélszolgálaton!

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email