22_03_29_erdmost_nincskep

Ezer alatt az új fertőzöttek száma – de van-e okunk örömre?

22_03_29_erdmost_nincskep

Ezer alatt az új fertőzöttek száma – de van-e okunk örömre?

A 823 új eset az előző napok fényében kevésnek tűnik, de a keddi adatközlésre mindig az átlagnál alacsonyabb szám jellemző - hétvégén vélhetően kevesebbet tesztelnek. Az előző 24 órában elvégzett teszteken belül nőtt a pozitívak aránya. A kórházban ápoltak és a lélegeztetettek száma is emelkedett.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

​823 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 389 622-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 85 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 13 837-re emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 298 773 fő, az aktív fertőzöttek száma 77 012-re csökkent. 3979 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 318-an vannak lélegeztetőgépen. Eddig 341 958 fő kapott oltást, közülük 131 593 fő már a második oltását is megkapta. Az e heti oltási terv szerint folytatódik a regisztrált legidősebbek oltása a kórházi oltópontokon (Pfizer- és Szputnyik vakcinával), a háziorvosok pedig folytatják a 60 év alatti krónikus betegek oltását (AstraZeneca-vakcinával). Emellett több idősotthonba is visszatérnek az oltócsapatok és folytatódik az egészségügyi dolgozók második körös oltása is.

Ma újabb Pfizer-vakcina szállítmány érkezett, ezzel az idősek és egészségügyi dolgozók második körös oltása folytatódik. Ma délelőtt várhatóan megérkezik az első szállítmány a kínai Sinopharm-vakcinából is – tájékoztat a koronavirus.gov.hu.

A 823 új eset az előző napok fényében nagyon kevésnek tűnik, de a keddi adatközlésre mindig az átlagnál alacsonyabb szám jellemző, hétvégén vélhetően sokkal kevesebb tesztet végeznek el – írja a Portfolio, hozzátéve: az esetszámokban jelentős ugrások vannak, de a trend egyelőre lassan emelkedik. Az előző 24 órában elhunytak száma megfelel az előző hét napban átlagosan elhunytak számának, és itt enyhe emelkedést lehetett megfigyelni a trendben az előző napokban. Ez most némileg megakadt, de még nem szabad elkiabálni, az emelkedő esetszámok miatt sajnos nem számíthatunk jelentős csökkenésre a halálozási adatokban – írják. A kórházban ápoltak és a lélegeztetettek számában is emelkedést látható, az előző 24 órában is nőtt a számuk – a kórházi kezelteké 96 fővel, a lélegeztetetteké 4 fővel.

Az előző 24 órában kevés, 6227 tesztet végeztek el, ezeken belül a pozitív mintavételek aránya 13 százalékra nőtt.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email