22_03_29_erdmost_nincskep

Kosár: csak egy kezdőötössel állt ki, kikapott Ferihegyen a VMG

22_03_29_erdmost_nincskep

Kosár: csak egy kezdőötössel állt ki, kikapott Ferihegyen a VMG

Mindössze öt játékossal tudott kiállni a férfi kosárlabda NB II Közép B-csoportjának 16. fordulójában rendezett Malév SC elleni idegenbeli találkozóra a VMG DSE, amely – kosárlabdában szokatlan módon – emberhátrányban játszotta végig az utolsó perceket.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Bár az idei szezonnak tizenhat fős játékoskerettel vágott neki a VMG DSE, a 16. fordulóban csupán öt kosárlabdázóval tudott kiállni a forduló előtt három győzelemmel és tizenegy vereséggel tizennegyedik Malév SC-hez Ferihegyre. A múlt heti találkozón Miháczi Ádám bordatörést szenvedett, Takács Áron és Pável Dániel családi, Stork Dávid munkahelyi elfoglaltság miatt nem volt bevethető, mellettük Kis-Molnár Zoltán hazaköltözött Hódmezővásárhelyre, Vida Zoltán és Mario D’Avino súlyos sérülés miatt nem állt rendelkezésre, míg Nyitrai Ákos ösztöndíjjal Belgiumba költözött.

Ennek ellenére a mindössze öt mezőnyjátékossal kiálló érdiek még az első negyedet előnnyel is zárták és a nagyszünetre is csak 33–30-as hátránnyal érkeztek – főként Valaczkay Gábor kosarainak köszönhetően.

A második félidőben aztán elfogyott erejével a vendég csapat és a harmadik játékrészt 29–16-ra elvesztette. A negyedik negyedben aztán Morauvszki Gergely kipontozódása miatt az utolsó négy percet emberhátrányban játszotta le az érdi együttes, amely ezt az etapot 17–5-re elveszítette, így végül 87–71-es vereséget szenvedett.

„Köszönöm a négy csapattársamnak, akik csere nélkül végigküzdötték a meccset, mert óriásit harcoltak, emberfelettit teljesítettek. Letámadás ellen is helyt álltunk és a 36. percig győzelmi esélyünk volt! A képlet változott, az a célunk, hogy egyáltalán ki tudjunk állni a meccsekre a bajnokság hátralévő részében, mert sajnos kevés olyan játékosunk maradti, aki imád kosárlabdázni, ebből ma öten voltunk jelen”

– értékelt Valaczkay Gábor, a VMG DSE játékos-edzője.

A VMG DSE következő mérkőzését február 21-én, 16 órakor vívja, amikor a Zuglói Sasokat fogadja a Vörösmarty Mihály Gimnázium tornacsarnokában.

Férfi kosárlabda NB II, Közép B-csoport, 16. forduló
Malév SC–VMG DSE 87–71 (14–15, 19–15, 29–16, 25–25)
A VMG DSE pontszerzői: Kerényi 23/15, Valaczkay 18/6, Morauvszki 12, Naser 10/6, Cseresznyés 8

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email