img_1517

Kosár: csak egy kezdőötössel állt ki, kikapott Ferihegyen a VMG

Mindössze öt játékossal tudott kiállni a férfi kosárlabda NB II Közép B-csoportjának 16. fordulójában rendezett Malév SC elleni idegenbeli találkozóra a VMG DSE, amely – kosárlabdában szokatlan módon – emberhátrányban játszotta végig az utolsó perceket.

Bár az idei szezonnak tizenhat fős játékoskerettel vágott neki a VMG DSE, a 16. fordulóban csupán öt kosárlabdázóval tudott kiállni a forduló előtt három győzelemmel és tizenegy vereséggel tizennegyedik Malév SC-hez Ferihegyre. A múlt heti találkozón Miháczi Ádám bordatörést szenvedett, Takács Áron és Pável Dániel családi, Stork Dávid munkahelyi elfoglaltság miatt nem volt bevethető, mellettük Kis-Molnár Zoltán hazaköltözött Hódmezővásárhelyre, Vida Zoltán és Mario D’Avino súlyos sérülés miatt nem állt rendelkezésre, míg Nyitrai Ákos ösztöndíjjal Belgiumba költözött.

Ennek ellenére a mindössze öt mezőnyjátékossal kiálló érdiek még az első negyedet előnnyel is zárták és a nagyszünetre is csak 33–30-as hátránnyal érkeztek – főként Valaczkay Gábor kosarainak köszönhetően.

A második félidőben aztán elfogyott erejével a vendég csapat és a harmadik játékrészt 29–16-ra elvesztette. A negyedik negyedben aztán Morauvszki Gergely kipontozódása miatt az utolsó négy percet emberhátrányban játszotta le az érdi együttes, amely ezt az etapot 17–5-re elveszítette, így végül 87–71-es vereséget szenvedett.

„Köszönöm a négy csapattársamnak, akik csere nélkül végigküzdötték a meccset, mert óriásit harcoltak, emberfelettit teljesítettek. Letámadás ellen is helyt álltunk és a 36. percig győzelmi esélyünk volt! A képlet változott, az a célunk, hogy egyáltalán ki tudjunk állni a meccsekre a bajnokság hátralévő részében, mert sajnos kevés olyan játékosunk maradti, aki imád kosárlabdázni, ebből ma öten voltunk jelen”

– értékelt Valaczkay Gábor, a VMG DSE játékos-edzője.

A VMG DSE következő mérkőzését február 21-én, 16 órakor vívja, amikor a Zuglói Sasokat fogadja a Vörösmarty Mihály Gimnázium tornacsarnokában.

Férfi kosárlabda NB II, Közép B-csoport, 16. forduló
Malév SC–VMG DSE 87–71 (14–15, 19–15, 29–16, 25–25)
A VMG DSE pontszerzői: Kerényi 23/15, Valaczkay 18/6, Morauvszki 12, Naser 10/6, Cseresznyés 8

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email