22_03_29_erdmost_nincskep

Lesz-e Lidl Ligeten?

22_03_29_erdmost_nincskep

Lesz-e Lidl Ligeten?

Van egy régi, 12-13 éve megoldatlan problémája az érdligeti lakosoknak. A Kutyavári út sarkán, a régi Osváth cukrászda és étterem melletti telken lévő, korábban lebontott ABC élelmiszer-áruház helyére csak nem akar felépülni a tervezett Lidl áruház - írja egy olvasónk. Ennek jártunk utána.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Tisztelt Szerkesztőség!
Van egy régi, 12-13 éve  megoldatlan problémája az érdligeti lakosoknak. A Kutyavári út sarkán, a régi Osváth cukrászda és étterem melletti telken lévő, korábban lebontott ABC élelmiszer-áruház helyére csak nem akar felépülni a tervezett Lidl áruház, ami sok környékbeli kisgyermekes és nyugdíjas család mindennapi bevásárlási lehetőségét könnyítené meg. Sajnos az előző városvezetés nem igazán foglalkozott ezzel a problémánkkal, pedig korábban jómagam többször kértem országgyűlési képviselőnk közbenjárását is az akkori polgármesternél, mindhiába. Amennyiben ideje engedi, kérem, hogy legyen szíves utána érdeklődni, hogy áll jelenleg ez az ügy; legutóbbi kb. egy éves információnk szerint a debreceni (?) kormányhivatalnak kellene engedélyezni, mivel 300m2-nél nagyobb alapterületű élelmiszer-áruházról van szó. Segítségét előre is köszönjük!

Kedves Olvasónk!
Jól tudja, valóban a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal az illetékes ebben az ügyben, az ő térfelén pattog a labda, évek óta. A „plázastop-törvény” szerint ugyanis a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal vezetőjének szakhatósági állásfoglalása kell a 400 négyzetméternél nagyobb kereskedelmi létesítmények építéséhez, bővítéséhez. (Hogy miért pont Debrecen, azt olvasóink ne tőlünk, hanem a jogalkotótól kérdezzék.) 
„Az önkormányzat már 2020. elején minden engedélyt és hozzájárulást megadott ahhoz, hogy a Lidl áruház felépülhessen Érdligeten. Csakhogy sem az önkormányzatnak, sem a Lidlnek nincs döntési lehetősége abban, hogy mikor kezdődhet meg az építkezés. A Lidl többször fordult már a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatalhoz, kértük dr. Aradszki András képviselő úr segítségét is, és úgy tudom, hogy ő is mindent megtesz azért, hogy a beruházás megvalósulhasson, de a kormányhivatal még nem adott engedélyt” – mondta kérdésünkre Szűcs Gábor alpolgármester. „Miután a Lidl beadta az engedélykérelmet a kormányhivatalnak, városunk többször is támogató levélben fordult a hatósághoz, hiszen mind a környéken, mind a városban élőknek szükségük van erre az áruházra. Több mint tíz éve várunk rá. A beruházóban és a városvezetésben tehát teljes mértékben megvan a szándék erre, a törvényi szabályozás miatt azonban egy több száz kilométerre lévő helyszínen dől el, hogy Érden megépülhet-e egy áruház” – mondta Szűcs Gábor, hangsúlyozva: reméli, hogy Debrecenben figyelembe fogják venni az érdi lakosok igényeit.
A Lidl sajtóosztályát is megkerestük, levélben ígértek választ kérdéseinkre, amint ezek megérkeznek, tájékoztatjuk olvasóinkat.

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email