22_03_29_erdmost_nincskep

Február 19-én osztályonként tűzik a szalagot a VMG-ben

22_03_29_erdmost_nincskep

Február 19-én osztályonként tűzik a szalagot a VMG-ben

Bár sokáig tologatták, a járványhelyzet miatt nem tudnak szalagavatót tartani a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban, de február 19-én osztályonként az iskola dísztermében kapják meg a szalagot a végzős diákok, akiknek február 15-én lezárul a jelentkezésük az érettségire és a felsőoktatásba.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint Szilasné Mészáros Judit, a Vörösmarty Mihály Gimnázium intézményvezetője az Érd Tv-nek elmondta, sokáig tologatták a szalagavató időpontját, de az utolsó, február 21-i időpontban sem tudják azt megtartani, ezért a megszokott formában idén elmarad.

Az ünnepélyes pillanat, azaz a szalagtűzés megmarad, hiszen február 19-én a gimnázium dísztermében osztályonként tűzik a szalagot az osztályfőnökök.

Szilasné Mészáros Judit megjegyezte, az eseményen való részvétel a diákok számára önkéntes, aki tud, részt vesz rajta, de nem kötelezik rá a tanulókat.

A felsőoktatásba és az érettségire való jelentkezés határideje egyaránt február 15. éjfél. Az Érd Tv arról is kérdezte az intézményvezetőt, a járványhelyzet milyen hatással volt a diákokra ebben a tekintetben.

„Hagyományos pályaorientációs napunk szokott lenni december elején és felsőfokú tájékoztatót szokott Molnárné Kállay Andrea igazgató-helyettes tartani, hogy mind a pontszámítás, mind a beiskolázás, mind az ütemezés világos legyen. De mindent át kellett tenni az online térbe, az egyetemek nyílt napjai, az Edukáció kiállítás is ott történt”

– mondta, kitérve rá az online térben az összes végzős diákkal megosztották az egyetemek bemutatkozásait és a beiskolázási eljárási rendet is.

Szilasné Mészáros Judit arról is beszélt, a felvételi rendje és a pontszámítás módja nem változott jelentősen az elmúlt évhez képest, idén is már kötelező egy emelt szintű érettségit tenni.

A felsőoktatásba való jelentkezést a diákoknak egyénileg kell leadniuk február 15-én éjfélig, míg az érettségire való jelentkezést az iskolával közösen végzik a tanulók. A megjelölt helyek között azonban lehet változtatni, illetve áprilisig a megjelölt intézmények sorrendje is módosítható.

Az intézményvezető arról is beszélt, hogy a végzősöket igyekeznek felkészíteni az érettségire, ezért november 11. óta a kötelező érettségi tárgyakból és a választottból is külön órákat, kiscsoportos konzultációkat, egyéni foglalkozásokat is tartanak, míg az osztályok két részre osztva kéthetente hétfőnként és szerdánként tanulócsoportokban készülnek.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email