22_03_29_erdmost_nincskep

Február 12-ig kell rendezni a járuléktartozásokat

22_03_29_erdmost_nincskep

Február 12-ig kell rendezni a járuléktartozásokat

Február 12-től érvénytelenné válik a taj száma azoknak, akik egészségügyi szolgáltatási járulékból több mint hathavi tartozást halmoztak fel. A NAV kiemelte, több lehetőség van rá, hogy tartozás esetén elkerüljük a következményeket. A tartozás utalással és csekken is befizethető.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közleményében emlékeztetett, már hónapok óta havonta értesíti azokat, akik tartoznak a járulékkal, de akinek mégis tartozása halmozódott fel, több lehetősége van arra, hogy elkerülje a következményeket.

„A tartozás a 10032000-06055826 számú, „NAV Egészségügyi szolgáltatási járulék beszedési számla” elnevezésű számlára utalással rendezhető, vagy az értesítő levélhez mellékelt csekken is befizethető” – írják, kitérve arra is, ha valaki méltányolható okok miatt nem fizeti be határidőre a járulékot, fizetési kedvezményt kérhet az adóhivataltól, ezt részletfizetésként, fizetési halasztásként is kérheti, ahogy a kötelezettség mérséklését, elengedését is. Kiemelték: auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgatikus és pótlékmentes részletfizetés is kérhető.

Arról, hogy ki és hogyan kaphat fizetési kedvezményt, a NAV honlapján, a baloldali menü „Információs füzetek” menüpontjának 30.2-es információs füzete tájékoztat (https://www.nav.gov.hu/nav/inf_fuz/2021).

 Ha valaki alacsony jövedelme miatt nem tudja befizetni az egészségügyi szolgáltatási járulékot, az egészségügyi szolgáltatásra szociális rászorultság alapján is jogosult lehet.

Ezt a rászorultságot a lakóhely szerinti járási, illetve fővárosi kerületi kormányhivatal állapítja meg. Ha tehát valaki szociális okok miatt nem tudja befizetni a járulékot, keresse fel lakóhelyén a Kormányablakot vagy a helyi kormányhivatal honlapját.  

Ha valaki vitatja fizetési kötelezettségét, egyeztetést kezdeményezhet az egészségbiztosítási szervnél, vagyis a kormányhivatalnál akkor, ha az értesítésben megjelölt időszakban jogosult volt egészségügyi szolgáltatásra, vagy a NAV-nál akkor, ha az értesítésben megjelölt időszakban munkaviszony vagy egyéb jogviszony alapján tudomása szerint biztosított volt.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email