22_03_29_erdmost_nincskep

Tollaslabda: két versenyről öt érem

22_03_29_erdmost_nincskep

Tollaslabda: két versenyről öt érem

Két arany-, egy ezüst- és két bronzérmet szereztek az Érdi VSE tollaslabdázói a Cegléden rendezett két hétvégi viadalon.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Előbb a harmadosztályú Nexus Kupán mérhették össze tudásukat az U11-es, U13-as, U15-ös, U17-es és U19-es korosztály versenyzői, ahol országos ranglistapontokat szerezhetett az öt érdi induló, majd ismét Cegléden ragadott ütőt egy felnőtt viadalon Györgylőrincz Krisztina.

A vírushelyzet miatt többen is féléves kihagyás után léptek újra pályára, s az öt érdi közül négyen januárban léptek korosztályt, így a nagyobb terhelés és a gyorsabb játék mind mozgásban, mind gondolkodásban nagy kihívást jelentett számukra.

Ennek viszont maximálisan eleget tettek, hiszen két első és két harmadik helyet is szereztek. Az idén már az U15-ös korosztályba lépő Kis-Kasza Arabella jól hasznosította eddigi tapasztalatait és a dobogó legfelső fokára állhatott fel. A sors(olás) azonban nem kedvezett az érdieknek, hiszen Fekete Tímea egy ágra került csapattársával, akitől az elődöntőben búcsúzott, így ő bronzérmes lett. Kettejük párosa azonban esélyeshez méltóan gyűjtött be még egy aranyérmet!

A fiúknál pedig Kovács Marcellnek jött össze az éremszerzés, hiszen hatalmas küzdelemben verekedte el magát az elődöntőig, végül harmadik helyen zárt.

Bár Zsarnai Milán is veretlenül menetelt, dereka meghúzódott és visszalépni kényszerült a folytatástól. Mellettük az U13-asoknál érdekelt Dancs Olivér bár szettről szettre jobb játékot mutatott, ez a teljesítmény egyelőre nem párosult győzelemmel, de fontos versenyrutint szerzett.

A Nexus Kupa után egy nappal szintén Cegléden tartották a Living Sport Kupa felnőtt C- és D-kategóriás ranglistaversenyt, ahol Györgylőrincz Krisztina egyéniben második helyen végzett.

Eredmények
Nexus Kupa, III. osztály, Cegléd
U15
lány:
1. Kis-Kasza Arabella, 3. Fekete Tímea
fiú: 3. Kovács Marcell
lány páros: 1. Kis-Kasza Arabella–Fekete Tímea
Living Sport Kupa, felnőtt C-kategória, Cegléd
női:
2. Györgylőrincz Krisztina

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email