22_03_29_erdmost_nincskep

Súlykorlátozás vezetnek be a tervezett diósdi betonüzemnél

22_03_29_erdmost_nincskep

Súlykorlátozás vezetnek be a tervezett diósdi betonüzemnél

Spéth Géza Diósd polgármesterének tervei szerint megszűnik a mentesség az ipari területre a 3,5 tonnát meghaladó össztömegű tehergépjárművekkel történő behajtásra, a jövőben engedéllyel, vagy külön díj ellenében lehet majd behajtani.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint azt a városvezető közösségi oldalán ismertette, súlykorlátozás szigorításával oldanák meg a betonüzem létesítésével kapcsolatos problémákat Diósdon. Az ezzel kapcsolatos rendeletet Spéth Géza napokon belül közzéteszi.

Részletezte, a HÉSZ GIP-1 övezetre vonatkozó tevékenység szigorításával kapcsolatos változásokról egyeztet a szabályzatot készítő szakemberrel, hogy a jövőben ne telepedjenek meg hasonló zajjal, porral és forgalommal járó cégek a településen.

Spéth Géza a képviselő-testület indítványára válaszként azt írja, az indítványban foglaltak végrehajtása folyamatban van. Megjegyezte, a 12 tonnás súlykorlátozó tábla kihelyezése okafogyott az Égetvölgyi úton, mert 3,5 tonnás súlykorlátozás van a Szabadság út Kőbányai út kereszteződéséhez, valamint Törökbálint felől az M0 híd irányából, de innnen nem közelíthető meg a település 3,5 tonnánál nagyobb gépjárművel, mert itt nincs kiegészítő tábla.

“Az Iparipark kizárólag a Szabadság út felől közelíthető meg, mivel a 3,5 tonna súlykorlátozó tábla alatt van egy kiegészítő tábla „Kivéve Iparterület” felirattal. Szándékaim szerint a kiegészítő tábla hatályát veszti és leszerelésre kerül, így valamennyi az iparterületre behajtani kívánó gépjármű, amelynek össztömege meghaladja a 3,5 tonnát csak engedéllyel, díjfizetés ellenében teheti ezt meg. Az engedély kiadás és a behajtási díj sávos kialakításra vonatkozó szigorúbb rendelet előkészítése szintén folyamatban van” – számolt be róla Spéth Géza.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email