22_03_29_erdmost_nincskep

Rusvai Miklós: bármelyik vakcina jobb, mint a betegség

22_03_29_erdmost_nincskep

Rusvai Miklós: bármelyik vakcina jobb, mint a betegség

Miután engedélyezték a Szputnyik V oltóanyagot is, már négy vakcina kapott zöld utat hazánkban. Sokan magától az oltástól is idegenkednek, míg mások örömmel oltatnák be magukat, de csak bizonyos oltóanyaggal. Az ÉrdFm 101,3 munkatársa Rusvai Miklós víruskutatóval beszélgetett a vakcinákról.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Rusvai Miklós elsőként azt mondta el, hogy a felnőttkori oltásokkal kapcsolatban eleve nagyobb a gyanakvás, az ellenállás, mint a kötelező gyermekkori védőoltásával szemben. Hiszen az influenza oltást is évről-évre igen kevesen veszik fel. A szakember a jelenleg forgalomban lévő négy vakcináról is beszélt részletesen, de elmondta azt is, hogyan működik a kínai Sinopharm oltóanyag, és arról is beszámolt, hogy mindegyik oltóanyagnak vannak előnyei és hátrányai.

A beszélgetés során arra is fény derül, hogy bár Rusvai Miklósnak is van egy preferált sorrendje az oltóanyagokat illetően, de úgy fogalmazott, hogy ha választhatna, hogy szeptemberben oltják be Pfizer-rel vagy holnap a kínai vakcinával, akkor inkább ez utóbbit választaná, hiszen bármelyik oltóanyag jobb, mint a betegséget elkapni.

Végül a víruskutató arra is kitért, hogy áprilisra elérhetjük a tavaly szeptemberi kedvező szintet és lehet gondolkodni a nyitáson, de a koronavírus velünk marad és csak úgy, mint az influenza – amikor a légzőszervi betegségeknek szezonja van – októbertől március végéig a koronavírus-fertőzések újra megjelenhetnek.

A beszélgetést itt hallgathatja meg:


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email