22_03_29_erdmost_nincskep

Kompenzációt kér Gulyás Gergelytől a budaörsi polgármester

22_03_29_erdmost_nincskep

Kompenzációt kér Gulyás Gergelytől a budaörsi polgármester

Levelet küldött Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszternek Wittinghoff Tamás Budaörs polgármestere, aki azt kéri, a kormány egyeztessen az önkormányzatokkal a bevétel-kiesések kompenzálásáról.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Wittinghoff Tamás levelét Budaörs város honlapján tette közzé, ebben a polgármester emlékeztet, a kormány a koronavírus-járvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében az egyéni vállalkozók, a mikro-, kis- és középvállalkozások iparűzési adóját 1%-ban maximalizálta. Emellett a kormány azt kommunikálta, a 25 000 főnél nagyobb településekkel külön tárgyalást folytatnak le.

„Budaörs városa közel 30.000 fős település és számításunk szerint az iparűzési adó elvonása mintegy 1,5 milliárd forint bevétel kiesést eredményez számára. Ezen felül várhatóan a gazdasági visszaesés is éreztetni fogja hatását”

– írja levelében Wittinghoff Tamás. „A tavalyi évben a gépjárműadót is elvonta a kormányzat, amely újabb 170-180 millió forint bevétel-kiesést eredményez.”

Budaörs polgármestere levelében kitért arra is, hogy az önkormányzatra kirótt szolidaritási hozzájárulás is jelentősen emelkedett, ez tavaly 2,075 milliárd forint volt, idén viszont már 3,034 milliárd.

„Látható tehát, hogy az önkormányzatot 2021-ben több mint 2,6 milliárd forinttal magasabb összegű elvonás sújtja a korábbi évhez képest”

– jegyzi meg.

Kitért arra is, az idei évre vonatkozó költségvetési javaslatot február 15-ig el kell készíteni és be kell küldeniük a képviselő-testületnek.

„Az önkormányzati költségvetés jelenlegi helyzetében kénytelenek lennénk olyan javaslatot megfogalmazni, amely már rövid távon is mind a polgáraink, mind az itt tevékenykedő vállalkozóink számára hátrányos intézkedéseket, megszorításokat jelentene, melyek reményeink szerint a kormányzati célkitűzések között sem szerepelnek”

– olvasható a levélben.

Wittinghoff Tamás sorait azzal zárja, hogy megkéri Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert, a kormány folytasson le érdemi tárgyalást a bevétel-kiesések kompenzálásáról.

További cikkeink

További cikkeink

A Szociális Gondozó Központ Idősek Otthona pályázatot hirdet Közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében ügyviteli munkatárs
A Szociális Gondozó Központ Hajléktalanellátás Szervezeti Egysége pályázatot hirdet közalkalmazotti jogviszony (Kjt.) keretében segítő

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email