22_03_29_erdmost_nincskep

Tavaszra helyreállítják a székelykaput

22_03_29_erdmost_nincskep

Tavaszra helyreállítják a székelykaput

2020. júniusában visszakerült az érdi önkormányzat tulajdonába a Termál Hotel Liget mellett található székelykapu, amely felújításra várt, amikor a napokban valaki jelentősen megrongálta azt.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint még 2020. júniusában beszámoltunk róla, az önkormányzat visszakapta a székelykaput a termál hotel tulajdonosától. Akkor Csőzik László polgármester azt kérte a lakosságtól, javasoljanak ötleteket, hol találjon új otthonra a felújításra váró székelykapu.

„Az elmúlt hónapokban több szakértővel megnézettük. Mindannyiuk véleménye volt, hogy sok munkával helyreállítható, restaurálható a székelykapu. Polgármester úr egy érdi művész mellett tette le voksát”

– mondta az ÉrdMédiacentrum érdeklődésére Lantos Vica, a polgármesteri kabinet sajtófőnöke, hozzátéve, a felújítást végző művésszel egyeztették a részleteket, melynek értelmében a restaurálási munkálatok tavasszal kezdődhetnek el.

A napokban azonban valaki jelentősen megrongálta a székelykaput, melynek ajtaját betörték, több léc is méterekkel arrébb hevert a földön.

„A napokban történt események miatt sajnálatos módon nem tudtuk megvárni a tavaszt, ezért muszáj azonnal elkezdeni a munkát. Abban maradtunk, hogy amennyiben lehetséges, a történtek ellenére még a tavasz előtt helyreállíttatjuk a kaput”

– tette hozzá.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email