Újabb helyszíneken tisztulhat meg a város

Három érdi egyesület is sikeresen pályázott a város kitakarítását célzó támogatásra, így kilenc helyszínen szüntethetik meg a hulladékhegyeket.
 

Mint arról Csőzik László, Érd polgármester közösségi oldalán számolt be róla, hogy közel tizenötmillió forint támogatást nyert el a városon belüli és külterületi illegális hulladék felszámolására három helyi egyesület.

A városvezető emlékeztetett, az önkormányzat és a vele szoros partnerségben működő civil szervezetek 35 millió forint értékben nyertek el pályázatokat, melyekkel a városon belüli és külterületi illegális hulladékot szüntethetik meg. Kiemelte, Érd decemberben sikeresen pályázott és nyert el 20 millió forintot hasonló célra.

Ezúttal az Ága-Boga Nagycsaládosok Érdi Egyesülete közel ötmillió forint értékben a Fundokliában, a Kolozsvári és Zólyomi utcákban takaríthat, az Érd és Környéke Horgászegyesület a Kakukk-hegyen, a Duna-parton és az M6-os autópálya mentén szintén ötmillió forint értékben, továbbá az Érdi Környezetvédő és Városszépítő Egyesület 4,7 millió forint értékben fogja eltüntetni az illegálisan lerakott szemetet a 7-es út mellett és a madárneves utcák több pontján.

Csőzik László bejegyzésében kitért arra is, hogy vadkamerákat is beszereznek, törekedve arra, hogy ahol egyszer megtisztul a város, ott mindig tiszta is maradjon.

„Érdet csak együtt, közösen tehetjük egy tisztább, élhetőbb és európaibb várossá!”

– zárja sorait a polgármester.

Az elmúlt hónapokban az önkormányzat és velünk szoros partnerségben működő civil szervezetek összesen 35 millió forint…

Közzétette: Csőzik László – 2021. február 4., csütörtök

 

Kapcsolódó cikkeink

További cikkeink