22_03_29_erdmost_nincskep

Újabb 1000 maszk a rászorulóknak

22_03_29_erdmost_nincskep

Újabb 1000 maszk a rászorulóknak

A vírus kezdete óta rengeteg segítséget kapott már a város és így az arra rászoruló lakososok. Szerdán délelőtt újabb 1000 darab egyszer használatos orvosi maszkot vehetett át a Szociális Gondozó Központ vezetése.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A maszk ma már életünk része, vannak, azonban akiknek ezek megvétele is gondot okoz, így mindig jól jön a segítség. Az egyik helyi gyógyszertár vezetője szerdán 1000 db maszkot adományozott a Szociális Gondozó Központ részére. Csőzik László polgármester elmondta, hogy nagyon jó azt érezni, hogy a vírus elleni védekezésből mindenki kiveszi a részét. Az elmúlt egy év során ugyanis számos érdi és környékbeli vállalkozás segített. „Összefogott a város és a közös, láthatatlan ellenség legyőzésében azt hiszem, hogy ez egy nagyon fontos dolog. Mindenki összefogott, akinek lehetett egy kis szerepe abban, hogy segítsen a betegeknek, az egyedül élőknek és elég jól vizsgázott a város.”

A maszkokat Bereiné Petrik Mária, a Szociális Gondozó Központ megbízott vezetője vette át, aki elmondta, hogy ezek a maszkok 100-150 Ft-ba kerülnek, és vannak, akik ezeket nem tudják megvásárolni. Hozzátette, hogy nem szeretnék, hogy valaki emiatt ne tudjon orvoshoz menni vagy bevásárolni. „Ezeket a dobozokat minden olyan helyre eljuttatjuk, ahol az ügyfeleknek szükségük van rá. Szét fogjuk osztani a szervezeti egységeinkben és az idősotthonokba is igyekszünk eljuttatni belőlük.”

Csőzik arról is beszélt, hogy nagyon fontos, hogy ne csak egymás mellett éljünk, hanem valódi közösséget alkossunk, hiszen attól lesz igazán élhető a település, ha egy igazi összetartó közösséget alakítunk ki és megismerjük egymást. „Fontos, hogy az emberek azt nézzék, hogy hogyan tudnak együttműködni, hogyan tudnak segíteni azoknak, akikre ráfér a segítség, és most ezekben a vészterhes időkben ez egy kiemelt szemponttá és céllá változott.”

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email