22_03_29_erdmost_nincskep

Elítélték a bombával fenyegető férfit

22_03_29_erdmost_nincskep

Elítélték a bombával fenyegető férfit

Az Érdi Járásbíróság gyorsított eljárásban hozott ítéletet annak a férfinak az ügyében, aki a hétvégén bombákkal fenyegetett Érden két; Százhalombattán egy helyszínen. A bíróság két év letöltendő börtönbüntetésre ítélte, öt évig próbaidőre felfüggesztve, pártfogói felügyelet mellett.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Múlt vasárnap a 33 éves férfi a saját mobiltelefonjáról tárcsázta a 112-es segélyhívót, majd közölte a diszpécserrel, hogy bombát helyezett el az érdi Stop Shop egyik üzletében, az érdi hajléktalanszállón és a százhalombattai Vöröskereszt egyik intézményének területén.

Portyás Sándorként mutatkozott be és találkát követelt egy nőismerősével, különben beváltja fenyegetését. A bejelentés alapján haladéktalanul elindultak a rendőri erők a három címre, az elsőként küldött egységekhez továbbiak csatlakoztak, rövid időn belül fél kapitányságnyi egyenruhás hasított a helyszínekre.

Az épületek kiürítése és átvizsgálása még tartott, amikor az ezzel párhuzamosan zajló felderítőmunka fővárosi elfogást eredményezett. Az érdi rendőrök január 31-én 16 óra 5 perckor a Budapest II., Margit körútról állították elő a  lakcím nélküli férfit, aki a fenyegető hívást kezdeményezte. Mire az átvizsgálás befejeződött és kiderült, egyik épületben sincs robbanószer, vagy robbantásra alkalmas eszköz, a nyomozók már Sz. Róbert vallomását rögzítették.

A férfi tárgyalását szerda délelőtt tartották az Érdi Járásbíróságon, ahol a férfi beismerte bűnösségét. Dr. Kenese Attila, a Budapest Környéki Törvényszék szóvivője az Érd FM 101.3-nak elmondta, hogy közveszéllyel fenyegetés minősített esete miatt indult eljárás a férfi ellen, mivel 180 embert kellett kitelepíteni, miközben 32 rendőr, 14 szolgálati gépjárművel vonult a helyszínekre, de be kellett vonni a mentőket és a katasztrófavédőket is. A most elítélt férfinek már korábban is volt egy zaklatási ügye azzal a nővel, akit ezúttal is megnevezett. Akkor két évre próbára bocsájtották, ez azonban nem telt el eredményesen, hiszen a bombával fenyegetést ez idő alatt végezte, ez pedig súlyosbította az ügyét. 

A tárgyaláson a vádlott elismerte a cselekmény elkövetését, lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Ezt a bíróság elfogadta, és a férfit három rendbeli közveszéllyel fenyegetés bűntettében mondta ki bűnösnek és a vele szemben korábban zaklatás vétsége miatt hozott büntetővégzésének próbára bocsátó rendelkezését hatályon kívül helyezte. A bíróság a vádlottat – halmazati büntetésül – 2 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 5 évi próbaidőre felfüggesztette, továbbá elrendelte a vádlott pártfogó felügyeletét.

Enyhítő körülményként értékelte a bíróság egyebek mellett a beismerést, a megbánást, a vádlott rossz életkörülményeit. Súlyosító körülmény volt a többszörös halmazat, a próbára bocsátás hatálya alatti elkövetés, ahol ugyanaz a hölgy szerepelt sértettként hasonló fenyegetésekkel, valamint a nagy erők mozgósítását.

Az ítéletet az ügyész, a vádlott és a védő is tudomásul vette, így az jogerős.

Hallgassa meg az Érd FM 101.3 interjúját Dr. Kenese Attilával, a Budapest Környéki Törvényszék szóvivőjével! 


 

További cikkeink

További cikkeink

A Tisza Párt alelnöke és listavezető EP-képviselőjelöltje megkezdi országjárásának Pest vármegyei etapját.

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email