22_03_29_erdmost_nincskep

Civil Licit az érdi mentőkért

22_03_29_erdmost_nincskep

Civil Licit az érdi mentőkért

Márciusban indult a Civil Licit, azóta összesen hét szervezet számára sikerült 3,8 millió Ft-ot összegyűjteni. A Civil Licit története az Érd és Térsége Mentőszolgálatáért Alapítvány munkájának támogatásával indult és ezúttal ismét nekik gyűjthetnek a közel 2000 tagot számláló csoport tagjai.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Mint bizonyára sokan tudják, a Civil Licit márciusban indult, az azóta már közel 2000 tagot számláló Facebook csoportban bárki árverésre bocsájthatja a tulajdonában lévő terméket, vagy valamilyen szolgáltatást. Martin Norbert, a Civil Licit egyik kezdeményezője elmondta, hogy folyamatosan keresik a lehetőséget, hogy olyan civil szervezeteknek segítsenek, amelyek Érdért dolgoznak és a vírus alatt csökkent a bevételük. Hozzátette, arra is van lehetőség, hogy újra olyan szervezetnek gyűjtsenek, amelynek már korábban segítettek egyszer. Így lesz ez most is, ugyanis ismét az Érd és Térsége Mentőszolgálatáért Alapítvány a kedvezményezett. „Az érdi mentőállomáson történt egy olyan műszaki meghibásodás, melyet mielőbb orvosolni kell. Jelentős összegbe kerülne a javítás, mely hozzájárulna a hatékonyságukhoz és jelentősen csökkentené a kiszállási időt, továbbá egy olyan problémát hárítana el, ami most igen nagy kihívást jelent számukra”.

Közel két millió forintra volna szükség ahhoz, hogy a hibát kijavítsák, ennek egy részéhez a liciten keresztül szeretnének hozzájutni. Martin Norbert arról is beszámolt, hogy a kedvezményezettek jól tudják, hogy nekik is tenniük kell azért, hogy sikeres legyen a licit. Van is előttük egy kiváló példa, hiszen tavaly az Életfa Csoport rekordösszeget hozott össze, kihasználva persze a karácsonyi időszakot és a sok ügyes kezű tagot, akik különböző díszeket készítettek és bocsájtottak árverésre. Ugyanakkor remélik, hogy a licitnek híre megy a vállalkozók körében is és sikerül egy nagyobb összeggel támogatni az alapítványt. „Mi csak fogadjuk a liciteket, nekünk arra nincs kapacitásunk, hogy segítsük a sikerességet azzal, hogy felajánlókat toborzunk. Aktívan kell tennie a kedvezményezettnek is azért, hogy sikerre vigye ezt a lehetőséget.” Az Érd és Térsége Mentőszolgálatáért Alapítvány igyekszik követni a jó példát, persze más jellegű felajánlások várhatóak, mint az Életfa Csoport esetén.

A Civil Licit márciusi indulása óta hét szervezet számára sikerült 3,8 millió Ft-ot összegyűjteni. Idén az a terv, hogy minden hónapban támogatni tudjanak egy érdi szervezetet. Bár tavaly a kezdeti lelkesedés után az adakozási kedv csökkent, a decemberi rekordösszeg mindenképp példaértékű.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email