22_03_29_erdmost_nincskep

Bősz házat vett Érd-Óvárosban, Aradszki hárommilliót törlesztett

22_03_29_erdmost_nincskep

Bősz házat vett Érd-Óvárosban, Aradszki hárommilliót törlesztett

Bősz Anett ellenzéki parlamenti képviselő letelepedett Érden és hivatalosan is bejelentette vagyonnyilatkozatában, hogy a város polgármestere, Csőzik László a házastársa. A térség Fidesz-KDNP-s parlamenti képviselője hárommillióval, 1,8 millió forintra csökkentette banki tartozását.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Bősz Anett parlamenti képviselő csaknem 1000 négyzetméteres telken egy 176 négyzetméteres ház egyötödének lett a tulajdonosa 2020-ban. A lakóházas ingatlan vételára 48,8 millió forint volt – derült ki a Magyar Liberális párt elnökének hétfőn hajnalban nyilvánossá tett vagyonnyilatkozatából. (Bősz a Demokratikus Koalíció reménybeli jelöltje a 2020-es parlamenti választásokon Érden és térségében.) A nyilatkozat elején tett bejegyzéssel a képviselő hivatalossá tette azt az egyébként köztudott tényt, hogy Bősz férjhez ment a város polgármesteréhez, Csőzik Lászlóhoz.

Bősz vagyonnyilatkozatából kiderül, hogy már nem ad órákat a Corvinus egyetemen. 2019-hez képest az is változás, hogy készpénz-állománya 450 ezerről 380 ezer forintra apadt, és nem tart már a bankban 1,8 millió forintot, viszont a meglévő 1450 euróhoz nem kellett hozzányúlnia. 3,2 millió forint összegben 2020-ban áthidaló hitelt vett fel, magánnyugdíj-biztosításra pedig tavaly 900 000 forintot fizetett be. A 2019-es 450 ezer forintos diákhitel-tartozás már nem szerepel a legfrissebb vagyonnyilatkozatban. Továbbra is egy 2010-es gyártmányú Toyota Prius tulajdonosa. Azt, hogy a képviselői tevékenységével összefüggésben milyen juttatásokat kap, azt az itt elérhető vagyonnyilatkozat vége felé találhatja meg. Bősz a költségvetési bizottság tagja, így képviselői jövedelme 1 324 080 forint.

Aradszki András (Fidesz-KDNP) vagyoni helyzete szinte alig változott 2020-ban. Ami a legszembeötlőbb: a Pest megyei 1-es választókerület képviselőjének 4,6 milliós banki tartozása 2020-ra 1,9 millióra csökkent. Aradszki továbbra is négy ingatlan részbeni tulajdonosa: egy 694 négyzetméteres udvar és 142 négyzetméter ház felének, egy 117 négyzetméteres, 889 négyzetméteres telken álló ház felének, egy 763 négyzetméteres telken épült 279 négyzetes kétlakásos ház egynegyedének, egy 27 négyzetméteres üzlet, valamint egy 552 négyzetméteres telken álló 54 négyzetméteres hétvégi ház egynegyedének tulajdonosa. Ingatlan-bérbeadásból 90 ezer forint a havi jövedelme. Képzőművészeti gyűjteményét vette, örökölte, ajándékba kapta. A képviselői munkájának ellátásához szükséges támogatások és juttatások listáját a nyilatkozat vége felé találja meg.Egy Citroën Picasso tulajdonosa. Aradszki a KDNP frakcióvezető-helyettese és a törvényhozás jegyzője, így képviselői jövedelme: 1 875 780 forint.

De hol vannak az érdi önkormányzati képviselők vagyonnyilatkozatai? Az önkormányzati képviselőkre más szabályok vonatkoznak. A nyilatkozataik nem kerülnek ki a törvény erejénél fogva auhttps://erdmost.hu/wp-content/uploads/2021/06/business-blog-session-cover-img-03.jpgatikusan az internetre. Ha akarják persze, akkor nyilvánosságra hozhatják: úgy tudjuk, a Szövetség frakciótagjai ezt tervezik, ahogy a Fidesz-KDNP-Összefogás frakcióvezetője, Simó Károly már nyilvánosságra hozta a nyilatkozatát.

Mihelyst elérhetőek lesznek a nyilatkozatok, közzétesszük az Érd Most-on és az Érdi Újságban is.

Szerző: Kis Zoltán

 

 

Időközben felkerült a város honlapjára  a polgármester, az alpolgármesterek, illetve a képviselők egy részének vagyonnyilatkozata.

A polgármester vagyonnyilatkozata itt található, a két alpolgármesteré itt tekinthető meg, a képviselőkét pedig itt olvashatják.

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email