22_03_29_erdmost_nincskep

Így tartanak nyitva nyáron az óvodák és a bölcsődék

22_03_29_erdmost_nincskep

Így tartanak nyitva nyáron az óvodák és a bölcsődék

Csőzik László polgármester jóváhagyta az érdi önkormányzati óvodák és bölcsődék nyári nyitvatartását. A fenntartó a bölcsődei, óvodai szünet idején is gondoskodik a gyermekekről, csak épp az ellátást egy másik intézményben vehetik igénybe a gyerekek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A bölcsődék, illetve óvodák nyári nyitvatartási rendjét részben azért kell előre meghatározni, mert a nyári tisztasági festést, nagytakarítást és a szükséges karbantartásokat, felújításokat a gyermekek távollétében lehet biztonságosan megoldani – áll a polgármesteri döntés indoklásában. 

A nyári zárva tartás időtartamát a fenntartó legfeljebb öt hétben határozhatja meg a bölcsődék esetében. Az önkormányzatnak a bölcsődei szünet idejére a szülő kérésére gondoskodnia kell a gyermek intézményi gondozásának, nevelésének megszervezéséről. 

A bölcsődék a szülőket február 15-éig tájékoztatják a nyári nyitvatartás idejéről, és arról is, hogy hol vehetik igénybe a napközbeni ellátást, hiszen a fenntartónak a bölcsődei szünet idejére a szülő kérésére gondoskodnia kell a gyermek intézményi gondozásának, nevelésének megszervezéséről.

A bölcsődék vezetői – figyelemmel az elmúlt évek tapasztalataira – megküldték javaslatukat az önkormányzat fenntartásában működő bölcsőde nyári zárásának időtartamára.

Az Apró Falva Bölcsőde nyári zárása:

A Pöttöm Sziget Bölcsőde nyári zárása:

Az óvodák nyári nyitvatartását azért is meg kell határozni, mert az óvodapedagógusok szabadságát elsősorban a július 1-jétől augusztus 31-éig tartó időszakban kell kiadni.

A város óvodavezetői egyeztettek az óvodák és a tagintézményeik nyári zárásáról. Ennek során figyelembe vették a szülők igényeit és az előző évek tapasztalatait. 

Az óvodák – a fenntartó döntésével összhangban  február 15-ig tájékoztatják a szülőket arról, hogy a nyári zárás ideje alatt hol vehetik igénybe a gyermekek a napközbeni ellátását, tekintettel arra, hogy a gyermekek óvodai nevelését a teljes nevelési évben biztosítani kell.

A Kincses óvodához tartozó intézmények nyári zárása:

A Szivárvány óvodához tartozó intézmények nyári zárása:

 

 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email