kutyasirius3_200425

Az örökbefogadási kedv a pandémia alatt sem lankadt a Siriusnál

Böjtös Andrea, a Sirius Állat- és Természetvédelmi Alapítvány elnöke az Érd FM 101,3-nak számolt be a 2020-as év nehézségeiről és sikereiről, a pandémia alatti örökbefogadási kedvről és az ivartalanítási akcióról. Arról is beszélt, hogy 2021-ben is ugyanúgy folytatják a munkát.

A Sirius számára is új helyzetet hozott a pandémia és nehéz évet tudhatnak maguk mögött. Nem nyithatott ki az állatmenhely, de azért szigorú szabályok mellett folyamatosan működött az örökbeadás, bár kicsit nehézkesebb volt a beérkező kuytusok örökbe adása. Böjtös Andrea elmondta, hogy az örökbefogadási kedv megmaradt, sok kutyus talált ily módon gazdára. Mint mondja, számukra az volt most a legfontosabb, hogy csak megfontolt döntés alapján fogadjon örökbe állatot bárki, ne csak mondjuk a Home Office idejére.

Az ivartalanítási akció is folytatódhatott tavaly, az Érdi Civil Licit jóvoltából 300.000 Ft-ot sikerült ivartalanításra fordítani. Mint mondja, sok jelentkező volt, rengeteg cicát sikerült megműteni. A keret azonban hamar elfogyott, de egy önkormányzati pályázat jóvoltából további 350.000 Ft-hoz sikerült jutniuk, amit kiegészítettek a jótékonysági futáson összegyűlt 250.000 Ft-tal, így ezt az összeget is erre a célra fordíthatták.

Az önkormányzat ugyanúgy kiírta a telep üzemeltetésére a közbeszerzési pályázatot, mint korábban, de nem volt más jelentkező, csak a Sirius, így továbbra is folytathatják a munkát. Bár új szerződést kellett kötniük, de nagy változás nem történt, ugyanolyan beszámolási kötelezettségük van és a feltételek és a feladatok ugyanazok maradtak.


 

További cikkeink

Érd fosszilis kibocsátása két fontos részből tevődik össze: a fűtésből eredő kibocsátásból, ami százötvenezer tonna évente, és a közlekedésből, ami harmincezer tonna.

További cikkeink

Május 22-én, vasárnap délután ismét több száz jól öltözött motoros száll nyeregbe, hogy részt

Facebook

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email