22_03_29_erdmost_nincskep

Még lehet igényelni fűtési támogatást

22_03_29_erdmost_nincskep

Még lehet igényelni fűtési támogatást

Most jönnek még csak az igazán hideg téli napok, hetek, ezért sok rászorulónak nyújthat segítséget a fűtési támogatás. Ennek értéke 44750 forint, és vagy tűzifa formájában, vagy a szolgáltatónak átutalva biztosítja az önkormányzat. A kérelmeket a Humán Irodánál lehet kitölteni és beadni.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Fafűtés esetén az igénylők kalodás tűzifát kaphatnak, elektromos, központi vagy gázfűtéses ingatlannál pedig a szolgáltatónak utalja át a támogatást az önkormányzat. Utóbbi esetben a szolgáltató számláját kell csatolni a kérelemhez. 

Ebben a fűtési szezonban eddig 277 lakos igényelt támogatást összesen 12 millió forint értékben, mondta el Tetlák Örs alpolgármester az Érd TV kérdésére, aki azt is hozzátette, hogy bár még van forrás a támogatási igények befogadására, de minden lakos csak egyszer adhatja be azt egy fűtési idényben.

A támogatást azok az egyedülálló lakosok igényelhetik, akiknek a jövedelme nem éri el a 85500 forintot. Kétszemélyes háztartás esetén az egy főre eső jövedelem nem lehet magasabb 57 ezer forintnál, ha hárman, vagy többen vannak a családban, nem haladhatja meg a 42750 forintot.

A támogatás összege 44570 forint, az igénylőlapot nemcsak a Humán Irodánál, hanem a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán, illetve Érd honlapján, a természetbeni támogatásoknál is megtalálják.

A Polgárőrség is segít, erről már Macsotay Tibor, a Polgárőrség vezetője nyilatkozott az Érd TV-nek, aki azt mondta, igény esetén 1-2 mázsa tűzifát tudnak azonnal biztosítani a rászorulóknak, de nem a teljes idényre, hanem addig, amíg a Szociális Gondozó Központtal együtt rendezni nem tudják a segítségre szoruló család vagy lakos ingatlanjának fűtését.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email