22_03_29_erdmost_nincskep

A kolerajárvány áldozataira emlékeztek

22_03_29_erdmost_nincskep

A kolerajárvány áldozataira emlékeztek

1830-ban, 190 évvel ezelőtt tört ki a kolerajárvány, mely Magyarországon egymillió ember életét oltotta ki. Érden is szép számmal szedte áldozatait a kór, több mint 500-an veszítették életüket városunkban. Tiszteletükre emléktáblát avattak az Arató utcai Fogadalmi kápolnánál.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az Érdi Német Kultúr Egyesület kezdeményezésére  a 190 éve zajlott kolerajárvány áldozataira emlékezve emléktáblát avattak a Fogadalmi Kápolnában. A kápolnában, mely az 1830-as években épült a járvány halálos áldozatainak emlékére. Csőzik László polgármester is támogatta a kezdeményezést, így közösen avatták fel az emléktáblát. “Az 1830-as években kitört kolerajárvány Érden is szedett áldozatokat, 543 érdi társunk veszett oda.  A koronavírus-járvány miatt most  még aktuálisabb a téma. Az akkori áldozatok emlékére avattuk fel a táblát, de természetesen a koronavírusban elhunytakra is gondolunk.”- fogalmazott Kotroczóné Klopfer Teréz, ez egyesület elnöke.

Mint mondta az érdiek azóta is nagy becsben tartják a kápolnát, melyet folyamatosan karbantartottak az illetékesek, de hamarosan szeretnék felújítani és a kápolna környezetét is szebbé tenni.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email