22_03_29_erdmost_nincskep

Újult erővel vágnak neki az új évnek Diósdon

22_03_29_erdmost_nincskep

Újult erővel vágnak neki az új évnek Diósdon

Bár a járvány elleni védekezés miatt a Diósd fejlesztésére fordítható források nagy mértékben csökkentek, így is számos fejlesztést valósítottak meg 2020-ban Diósdon és az új évnek is újult erővel, sok tervvel vágtak neki.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Spéth Géza, a település polgármestere közösségi oldalán számolt be róla, hogy a várost 261 millió forintos hitelállománnyal vették át és a nehézségek ellenére ebből mintegy 82 millió forintot törlesztettek is.

Diósd polgármester emlékeztetett, 2020-ban elindult a Gárdonyi utcai iskola bővítésének előkészítése. A Tó utca, a Katicabogár köz és a Gárdonyi utca egy szakaszát leaszfaltozták, a Völgy utcában pedig évek óta megoldatlan útsüllyedéseket javítottak.

Pályázaton elnyert közel tízmillió forintból felszámolják az illegális szemetet a városban, ennek megfékezésére pedig létrehoztak egy email címet, a szemetelok@diosd.hu-t, ahol fotóval jelenthetjük, ha illegális szemetelést érzékelünk.

Spéth Géza beszámolt arról is, hogy pályázati forrásból megújul a tájház. Elérték, hogy Diósdon megszűnjön a tranzit kamionforgalom, elkezdték a házszámok rendbetételét és megújult a város honlapja is.

Kitért rá, az idei hó és síkosságmentesítésre gépeket béreltek, melyek egész évben rendelkezésre állnak. Rendbetették a központi templom kertjét és a csobogót, karban tartják a zöldterületeket és az utakat is.

Spéth Géza évértékelőjében nem csak vissza, hanem előre is tekintett. Mint írja, 2021-ben is folytatják az utak felújítását, a földes utcák aszfaltozását, de járdaépítésbe is kezdenek, ahogy térfigyelő kamerarendszert is kiépítenének.

Tervei szerint szakaszosan oldják meg a lakosság növekedésével együtt felmerülő közlekedési problémákat (gyorshajtás, átmenőforgalom, parkolás), mozgássérült parkolóhelyeket alakítanak ki, felújítják a buszmegállókat és köztéri szemeteseket helyeznek ki.

„A forrásainktól függően, ütemezve felújítjuk a játszótereket, illetve újakat létesítünk” – fogalmazott Spéth Géza, aki azt is tudatta, a polgármester kivételével a bérmaradvány terhére az óvodában, bölcsődében, művelődési házban, a védőnői szolgálatnál és a polgármesteri hivatalban dolgozók is jutalmat kaptak.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email