22_03_29_erdmost_nincskep

Rengeteg kutya rohant világgá

22_03_29_erdmost_nincskep

Rengeteg kutya rohant világgá

Az előző évekhez képest több kutya rohant világgá szilveszterkor Érd környékén, nyilatkozta Böjtös Andrea, a Sirius Állat- és Természetvédelmi Alapítvány elnöke.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

A Sirius Alapítvány, mint minden évben, most is éjszakai ügyeletet tartott a menhelyen, valamint hivatalos, önkéntes munkatársaikkal segítséget nyújtottak a közterületen bajba került kutyusoknak. December 31-én este 6 óra és éjfél között folyamatosan érkeztek a bejelentések, több tucat kutyához hívták a segítőket. Böjtös Andrea kiemelte: szerencsére a befogott kutyák többsége visszakerült a gazdájához, aznap éjszaka összesen 12 sikeres hazajuttatás történt. A Sirius Állat- és Természetvédelmi Alapítvány elnöke hozzátette: ez a megfelelően regisztrált mikrochipnek is köszönhető, ugyanis már egyre kevesebb az olyan kutya, amelyikből ez hiányzik. „Mindenkinek azt tanácsolom: ellenőriztesse, és ha kell, frissíttesse az állatorvosnál a chiphez tartozó adatokat, jó-e a cím, a telefonszám” – hangsúlyozta a menhely vezetője.

 

Szilveszter éjszaka két kutyát ideiglenes befogadónál helyeztek el, akik másnap kerültek vissza a gazdájukhoz. Négy kutyát a menhelyen helyeztek el, nekik is másnap meglett a gazdájuk, egy puli keverék viszont még a Siriusnál várja a gazdáját, benne ugyanis nincs mikrochip.


 

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email