22_03_29_erdmost_nincskep

Fellobbant a remény lángja

22_03_29_erdmost_nincskep

Fellobbant a remény lángja

Elérkeztünk Advent második vasárnapjához! A második gyertya jelentése mégis eltérő a múlt hetitől, hiszen ez a gyertya nem a hitet, hanem a reményt szimbolizálja számunkra. A gyertyát az Érdi Környezetvédő és Városszépítő Egyesület tagjai gyújtották meg az érdi főtéren.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Advent második vasárnapján második gyertyát kell meggyújtani a koszorún. A keresztény hagyomány szerint a második gyertya a reményt jelképezi. Idén az ünnep egybeesik egy másik jeles nappal: Szent Miklós napjával, amikor a Mikulás ajándékot hoz a gyerekeknek. A titokban ajándékozás szokása Szent Miklós mürai püspök legendájához köthető.

Az érdi főtéren ezúttal is összegyűltek néhány tucatnyian, akik maszkban távolságtartás mellett csodálták a főtéri karácsonyfát, a betlehemet és az újdonságként kitett vonatot, valamint a Diótörő figurát, ami egészen meseszerű hangulatot csempészett az enyhe téli estébe. 

A koszorú második gyertyáját az Érdi Környezetvédő és Városszépítő Egyesület két tagja: Barakonyi-Tóth Viktória és Martin Norbert gyújtották meg, akik elmondták, nagy megtiszteltetés számukra, hogy a civileket képviselhetik ezekben a nehéz időkben. A gyertya szimbolikáját tekintve pedig valóban reményt ad nekik, hogy egyszer véget ér a járvány, s munkájukat újra hatalmas lelkesedéssel végezhetik.