22_03_29_erdmost_nincskep

Szikra: megkapták az Év Közösségi Kezdeményezése díjat

22_03_29_erdmost_nincskep

Szikra: megkapták az Év Közösségi Kezdeményezése díjat

Mint arról korábban is hírt adtunk, a Szikra Tehetséggondozó Egyesület nyerte az Önkéntességért díjat az Év Közösségi Kezdeményezése kategóriában. Idén a járványhelyzet miatt elmaradt a hagyományos díjkiosztó ünnepség, de az egyesület már átvehette az oklevelet és a díjjal járó pénzjutalmat.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Az október 12. és november 4-e közötti időszakban a www.onkentessegertdij.hu oldalon a közönség szavazatai alapján az Év Közösségi Kezdeményezése díjat a Szikra nyerte. Céljuk az autista gyerekek és családjaik megsegítése volt, akik a COVID-19 alatt az online oktatásban nem tudtak részt venni, valamint a szükséges fejlesztéseket sem kaphatták meg. Gyerekek, akik segítségre szorultak, és akiket az ingyenes Erzsébet táborokba sem tudtak fogadni, szakemberhiányra hivatkozva. Ezért elhatározták, hogy megvalósítják nekik az álomtábort. Az elhatározást tett követte és másfél hónap alatt eljutottak az ötlettől a megvalósításig. Érd összefogott. Így 40 érdi autista gyermek ingyenes fejlesztése és táboroztatása valósulhatott meg a közösség erejéből.

Az Önkéntes Központ Alapítvány által kiírt pályázaton olyan önkénteseket kerestek és díjaztak, akik, mint mondják:

találnak egy ügyet, egy közösséget és szolgálni kezdik, még nehezebb időkben is, amikor elfogy a fény, a siker, a hit és kopnak az emberek. Az önkénteseknek gyakran van olyan meggyőződésük, a világba vetett jó hitük, amivel átvészelnek minden időt. A jobb időkben magukhoz veszik a közösség erejét, amit rosszabb időkben a legváratlanabb helyeken adnak vissza. 

(A Szikra bemutatkozó kisfilmje) 

(A díjátadó helyett készült kisfilm, benne a Szikra 7:48-tól)

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email