22_03_29_erdmost_nincskep

Egyre népszerűbbek a fordított adventi kalendáriumok

22_03_29_erdmost_nincskep

Egyre népszerűbbek a fordított adventi kalendáriumok

A hagyományossal ellentétben ezekbe az adventi naptárakba beleteszünk mindennap egy-egy dolgot, a végén pedig fogjuk az egészet, és elvisszük egy rászoruló embernek, családnak, anya- vagy átmeneti gyermekotthonba, illetve egy rászorulókkal foglalkozó civil szervezetnek.

Érdfm 101.3 – Hallgasd bárhol! Bármikor!

HIRDETÉS

Egy érdi édesanya írta ki az egyik közösségi csoportba, hogy várja olyan rászorulók jelentkezését, akik örülnének, ha karácsonykor megkapnák az általuk összeállított fordított adventi naptárat. Azt írta, kisgyermekének szeretné megmutatni, épp olyan jó, ha nem jobb adni is, mint kapni, ezért fogtak bele a fordított adventi naptár készítésébe.

Talán soha nem volt még olyan nagy szükség az összefogásra és az adakozásra, mint most. Az pedig, hogy a fordított adventi naptárak jelenleg ilyen népszerűek lettek, azt bizonyítja, az emberek érzik ezt és segíteni szeretnének. A fordított adventi naptár készítésénél az a legfontosabb, hogy folyamatosan tartsuk szem előtt, hogy kinek készül a doboz. Igyekezzünk olyasmivel megtölteni a „kalendáriumot”, amely hasznos, örömet okoz és nem romlandó.

Ebben a járványügyi helyzetben ugyanakkor az is fontos, hogy ha betegnek érezzük magunkat, tüneteink vannak, vagy már van is pozitív koronavírus-tesztünk, akkor inkább ne csináljunk fordított adventi naptárat, nehogy megfertőzzük azokat, akiken segíteni szeretnénk. Erre az esetre ott a banki átutalás. Sok, rászorulókkal foglalkozó civil szervezetnél jó helyre kerülhet az adományunk nemcsak karácsonykor, hanem évközben is. Erre kéri az adományozókat az Ökumenikus Segélyszervezet is, akik szeretet.éhség címen hirdettek kampányt.

További cikkeink

További cikkeink

Facebook

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Reddit
Telegram
WhatsApp
Email